Probele nu indică o toxiinfecție alimentară a elevilor care au primit mâncare de la restaurantul din Bistrița! Sunt enteroviroze!

Dr. Anca Andriţoiu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, a declarat că în cazul elevilor din Bistriţa care au ajuns la UPU-SMURD nu se poate confirma toxiinfecţia alimentară.

„Sunt peste 400 de copii şi cadre didactice care consumă alimentele de la firma respectivă, din cei şapte care au ajuns în UPU, doar doi sunt cei care au consumat alimente. S-a făcut ancheta. Nici cei de la UPU nu au făcut legătura între cazuri, nu au pus diagnostic de suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Este o perioadă în care circulă foarte multe enteroviroze, probabil că asta a fost, mai cu seamă, nu o toxiinfecţie alimentară”, a menţionat dr. Andriţoiu.

Dr. Ioan Bogolin, director executiv al DSVSA B-N, a adăugat că, în urma controalelor, restaurantul din Bistriţa s-a ales cu o amendă de 20.000 lei, suspendarea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor, peste 10 kg de produse neconforme confiscate, însă, până în acest moment, probele de laborator nu indică probleme, adică un germen patogen care ar fi putut provoca o toxiinfecţie alimentară.

În perioada următoare, inspectorii DSVSA vor verifica toate unităţile de alimentaţie publică care furnizează mâncare pentru elevii din şcoli, fie în sistem de catering, fie în spaţiul propriu al operatorului economic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5