Principele Nicolae al României, la ceas aniversar! La mulți ani!

Principele Nicolae al României împlinește astăzi 39 de ani. Ne alăturăm celor care îi urează un an cât mai bun, liniștit și plin de bucurii. La mulți ani!
***
Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, fiu al ASR Principesei Elena și al domnului Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite. În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.
Ciclul primar şi gimnazial la şcoala Argyle House din Sunderland, Marea Britanie, până în anul 1999. Din 1999, a urmat cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames, Marea Britanie.

Pe parcursul liceului, Principele Nicolae a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură şi limbă engleză, tehnologia informaţiei, geografie şi ştiinţe (chimie, biologie, fizică), iar apoi a absolvit şi nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, ştiinţa afacerilor şi educaţie fizică.
În anul 2004, Principele a fost lider asistent al unei expediții în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. În 2005, a locuit pentru 4 luni în Kenya și a participat la o expediție în Madagascar. În anul 2006, Principele a fost angajat în Kenya pentru a antrena trupele Armatei Britanice în Rafting.
Între 2009 şi 2012, Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, în management.
Principele este pasionat de sport, practicând de-a lungul timpului fotbal, hockey, rugby, cricket, tenis, kayak, canoe și, ocazional, tenis.
***
În luna noiembrie 2023, Principele Nicolae a revenit în județul Bistrița- Năsăud cu proiectul “Istoria Regalității în Școli”. Cu această ocazie, Principele Nicolae s-a întâlnit cu elevii și cadrele didactice de la Liceul de Muzică "Tudor Jarda" și de la Colegiul Național "Liviu Rebreanu" din Bistrița, dar și cu comunitatea din Rodna.
ÎN 2022, Nicolae al României a lansat LA Bistrița albumul de fotografii „Bunicul meu Regele Mihai”, moment precedat de proiecția filmului „Regele Mihai în fața neamului său”. Evenimentul s-a înscris în turneul “Pe urmele bunicului Mihai I”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5