Primarul Viorel Chirlejan a plecat către patria cerească

Viorel Chirlejan, primarul comunei Şieu Odorhei a murit. Vestea dispariţiei fulgerătoare, în plină putere de muncă, la 56 de ani a edilului şef al comunei Şieu Odorhei, a căzut ca un trăsnet. Sătenii, şi nu numai, au rămas înmărmuriţi. Iar în dimineaţa de miercuri, când incredibila ştire a fost confirmată, peste satul Şirioara s-a aşternut o tăcere mormântală. Oamenii se priveau buimăciţi, unii cu lacrimi în ochi, alţii cu greu stăpânindu-şi durerea şi emoţia. La ora 8.00 a zilei de 19 octombrie, timpul a încremenit în locuinţa primarului.

Viorel Chirlejan a căzut la datorie, aidoma unui predecesor al său. A fost, iată, vorbim la trecut, unul dintre acei oameni rari care a ajuns primar fără a înceta a fi bun. Om bun, îi om cumsecade, se spunea despre el. Născut în satul Coasta, o aşezare din comuna pe care o păstorea, avea rădăcini sănătoase. Părinţii, gospodari şi cu avere, au ştiut să-i sădească în suflet respectul şi dragostea faţă de oameni. Îmi amintesc că în urmă cu mai mulţi ani, când bătrânul Chirlejan a trecut la cele veşnice, peste 500 de consăteni au ţinut să-i fie alături, ca o preţuire faţă de fiul ajuns primar. Viorel Chirlejan a ştiut, ca nimeni altul, să fie şi să se facă folositor comunităţii. Îi aprecia şi-i ajuta, deopotrivă, pe toţi cei care-i solicitau ajutorul. A muncit mult pentru comună. Era primarul tuturor, ajungând la al treilea mandat şi poate dacă… era primar pe viaţă. Au rămas peste ani obiective pentru care s-a zbătut, a muncit zi şi noapte, a bătut pe la porţile mai marilor ţării şi numai pentru ai săi. Parcă-l văd şi acum cu ce bucurie a tăia panglica inaugurală a podului de pe peste râul Şieu, despre care, scepticii spuneau că e o pod mult prea îndepărtat. A făcut zeci de drumuri, chiar naveta, la Satu Mare pentru aprobarea documentaţiei. Şi a reuşit să-i unifice pe cei din Cristur Şieu cu vecinii din Coasta. Este doar un exemplu. Viorel Chirlejan a fost un primar creştin ortodox. Se mândrea cu faptul că „a sfinţit” în fiecare sat câte o biserică, în Bretea chiar două. Primarul Viorel a fost şi prim-epitrop al Parohiei Şirioara, era nelipsit duminica şi-n sărbători de la Sfânta Liturghie. Avea un dar înnăscut de a se face iubit şi ascultat. N-a ridicat niciodată vocea la nimeni, biroul său de la Primărie era mereu deschis oricui dorea să-şi spună păsul. A fost un om bun, care iradia în juru-i o seninătate aparte. A ştiut cum să vorbească, cum să se comporte cu fiecare în parte. Prieten al copiilor şi deopotrivă al bătrânilor, se afla mereu în mijlocul tinerilor fiindcă iubea sportul, rugător de Dumnezeu, milostiv cu cei neajutoraţi, smerit atunci când se impunea, vesel şi jovial la distracţii, suferea alături de cei în necazuri. Acesta a fost Viorel Chirlejan. A fost un tată şi un soţ exemplar. L-am întâlnit de mai multe ori acasă, prilej cu care îmi vorbea despre familia sa, soţie şi copii, pe care-i iubea ca nimeni altul. Prieten al ziariştilor, era deschis mereu spre adevăr, ne împărtăşea dorinţa de a face mai mult şi mai bine pentru comunitate. Avea planuri mari, avea obiective ce-şi aşteptau finanţarea, dar, iată, pasărea cu clonţ de rubin, cum ar spune Labiş, l-a răpus. Timpul n-a mai avut răbdare. A plecat către patria cerească, lăsând în urmă o amintire frumoasă. Plecând la cele veşnice, lasă în urmă chipul şi imaginea unui mare om, a unui prieten generos şi admirabil. Farmecul, blândeţea, candoarea cu care ne-a obişnuit Viorel Chirlejan vor rămâne doar o amintire.

Adio, domnule primar, fie-vă memoria binecuvântată iar Dumnezeu să vă aibă în pază şi să vă dăruiască pacea veşnică.

T. Săsărman

Viorel Chirlejan a trecut la cele veşnice, lăsând în urma lui lacrimi, tristeţe, păreri de rău dar mai ales un gol imens. Iubit şi apreciat de oameni, Viorel Chirlejan se afla la cel de-al treilea mandat de primar, performanţă extrem de rară în viaţa politică postdecembristă.

De numele lui se leagă realizări deosebit de importante pentru Comuna Şieu – Odorhei dar şi o serie de proiecte aflate în derulare care se datorează tenacităţii şi perseverenţei cu care a ştiut să reprezinte interesele comunităţii pe care a reprezentat-o mai bine de 10 ani.

În calitate de coleg de partid pot spune că a plecat dintre noi un bun camarad şi om de încredere. Un om cinstit şi corect, un adevărat exemplu pentru cei din jur. Un om cu o extraordinară capacitate de muncă, care întotdeauna a ştiut să pună interesele celor pe care îi reprezenta, înaintea celor personale.

În calitate prieten, regret dispariţia unui om de caracter, un om pentru care cuvântul dat era cea mai bună garanţie că va face tot ce îi stă în putinţă să respecte promisiunile făcute. Un om deosebit, un adevărat exemplu pentru noi.

Sunt convins că Viorel Chirlejan ar mai fi avut multe de spus, că experienţa şi priceperea lui ar fi fost de folos pentru cei din jurul său, pentru multă vreme. Dar nu a fost să fie aşa.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace.

Primarul municipiului Bistriţa

Ovidiu Teodor Creţu

“Mor azi zâmbetele mele,/ Moare-ntreaga vraja firii,/În paharul din fereastră

Mor la noapte trandafirii”

Filiala judeţeană Bistriţa Năsăud a Partidului România Mare, deplânge moartea prematură a celui ce a fost Viorel Cirlejan, primarul comunei Şieu-Odorhei, şi transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate. Vorbele de duh, chipul său blând îmbinat cu grijă de a nu supăra pe nimeni, dar a fi de folos comunităţii, au fost calităţile ce l-au îndreptăţit a fi şi primar şi prim-epitrop al Parohiei Ortodoxe Române Şirioara. Pentru buna colaborare şi aprecire a modului de a fi naţionalist, pacifist şi bun cetăţean român, ne exprimăm deplina noastră compasiune şi regretul despărţirii. Condoleanţe colegilor din filiala judeţeană a PSD.

“Nu-i vina ta... Aşa e scrisă/Nemilostiva lege-a firii; /Sărutul otrăvit al brumii/

Omoară toamna trandafirii”.

Biroul de presă al filialei PRM Bistriţa Năsăud

" Plata cerească, cea nemăsurată, / Vor primii servii de la Împărat,/ Niciun credincios n-a rămâne afară, / N-a fi uitat ce aici a lucrat". Un ultim omagiu unui om deosebit, care a luat mult prea devreme drumul Cerului: Viorel Cirlejan, primarul comunei Şieu-Odorhei. Ai pornit spre calea ce duce spre eternitate, lăsând în urma ta un gol uriaş, durere, lacrimi şi tristeţe. Nu-ţi vom uita niciodată privirea caldă şi Omenia, lucrurile frumoase pe care le-ai făcut pentru semeni. La ceas de grea încercare şi durere suntem alături de familie şi de comunitatea locală. Dumnezeu să-i odihnească în pace sufletul bun şi cald, iar celor care i-au fost aproape să le dea mângâiere sufletească.

Grigore Iuga

Prim-vicepreşedinte UNPR BN

Organizaţia judeţeană UDMR Bistriţa-Năsăud a aflat cu durere de trecerea în nefiinţă a celui care a fost primarul comunei Şieu-Odorhei, Viorel Chirlejan, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Conducerea partidului UDMR B-N

Preşedinte Décsei Atilla

Comentarii

20/10/11 19:56
farcas viorel s...

a fost un om de mare caracter,de mare ajutor pentru comunitate,nu te vom uita niciodata !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5