Primarul Vasile Găurean (Galaţii Bistriţei): Drumul spre Tonciu va fi asfaltat în acest an cu fonduri guvernamentale

În maximum două săptămâni, administraţia locală din Galaţii Bistriţei va da ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea DC 16, Herina-Tonciu, dar şi a unei străzi vicinale din localitate. Investiţia estimată la circa 2 milioane lei este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Progamul naţional de dezvoltare locală, în baza OUG 28/2013.

          „Noi am încheiat licitaţia pentru execuţia lucrărilor, iar dacă nu apar contestaţii, credem că în 2 săptămâni vom da ordinul de începere a lucrărilor. Sperăm să finalizăm cei trei kilometri ai drumului spre Tonciu, dar şi stada vicinală cuprinsă în programul guvernamental, care asigură accesul spre Monumentul Eroilor, care a fost renovat”, ne-a declarat primarul Vasile Găurean.

          ***

                   În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, la Galaţii Bistriţei este în implementare şi un proiect derulat prin Măsura 125 -  Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, în valoare de peste 1 milion euro, cofinanţat din fonduri europene.

          Prin acest proiect, sunt modernizaţi 9 kilometri de drum. De altfel, pe un tronson de 6 kilometri a fost deja turnat primul strat de asfalt. Aceste drumuri incluse în proiectul europena face legătura dintre Dealul Hagăului, prin Galaţii Bistriţei, spre Dipşa, asigurând accesul fermierilor spre terenurile agricole şi decongestionând traficul de pe DN 15 A.

***

Podul de la Dipşa, aproape de inaugurare

          Primăria Galaţii Bistriţei a alocat aproximativ 300.000 lei pentru edificarea unui pod la Dipşa, execuţia apropiindu-se de finalizare. Potrivit primarului Găurean, noua construcţie înlocuieşte un pod vechi de lemn, cu o deschidere de 18 metri. Investiţia va fi gata în maximum o săptămână, susţine edilul Vasile Găurean.

          Tot din bugetul local a fost finanţată şi reabilitarea exterioară a sediului Primăriei, dar şi amenajarea unui teren de fotbal, la Dipşa.

          „Nu avem serbări ale comunei, nu am făcut vreodată. La Galaţii Bistriţei, noi muncim, nu dansăm, nu cântăm”,  ne –a spus Vasile Găurean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5