Primarul Vasile Cocos de la Petru Rareș: Sunt peste 400 de persoane care au revenit în ultimele 3 săptămâni. Situația e totuşi, sub control!

         Administrația comunei Petru Rareș face toate eforturile să țină sub control situația răspândurii virusului Covid-19. De altfel, primarul Vasile Cocos susține că strada pe care au fost înregistrate cazurile este atent monitorizată, aproape ca într-un regim de carantină, în sensul că oamenii nu ies din case, iar cumpărăturile sunt făcute de autorități.

         „Noi facem cumpărăturile, fie ne sună, fie ne lasă plicuri în poartă. Am găsit soluţii şi pentru cei care nu au posibilităţi financiare.  În comuna noastră, numai în ultimele 3 săptămâni s-au întors circa 400 de persoane şi cred că mai vin. Unii au intrat direct în carantină, alţii în autoizolare”, ne-a explicat primarul din Petru Rareş.

         La ora actuală, în Petru Rareş, sunt 25 de cazuri confirmate, internate, o persoană este vindecată şi se pare că mulţi alţii aşteaptă confirmarea celui de al doilea test. Sunt şi persoane care mai au şi alte afecţiuni. Din păcate, se pare că au decedat deja 4 persoane.

 

 

Comentarii

12/04/20 09:30
cititor

De ce nu-i lasati ma sa plece inapoi , sa se duca dr.acului si sa-si duca virusii de unde si i-au luat ... ? Draaaagii , scumpii si preiubitzii diaspo-virusati dupa care liberalii s-au pus in genunchi sa vina indaratulea peste noi , ca lacustele peste culturi... ca sa-i aiba aici... " acasa " ptr. " alegerile anticipate " ( probabil , sperand ca se vor tine totusi ) !
Bine ar fi modificata legea si absolut toti care sunt plecati, la inapoiere sa nu-i lase sa intre in tzara fara o taxa de 5 mii de euro fiecare intrare si va garantez io ca astia nu mai vin si o sa-i gasiti cate unul, rand pe rand " impuscati " trecand ilegal granitza ...
Macar asa tzara asta va avea banii necesari sa-i poata interna si trata de toate bolile si de toti virusii pe care ni-i aduc noua ... " acasa " .
Cica sperau " liberalii " ... ca toti astia vor ramane in tzara ... da de unde... imediat ce se mai domolesc treburile ... tule-o frate... toti diasporetzii... dupa ce si-au facut " treaba de a ne infecta " ... pleaca inapoi ... dupa altzi virusi ... ( ca in bancul cu Itzic si cu Strul... Tine-l Itzic ... ca io ma duc dupa altul... cand fugea dupa el un leu... sa-l manance ... ) .
Sunt tare curios ce ne vor aduce acasa de Craciun ... !
Trebuie... , musai... , este imperios necesar , a se modifica organizarea asta sociala si cumva pusi la obligatiile sociale fata de cei pe care si-i lasa acasa in grija banilor nostri publici ( plozii, batranii, handicapatzii...cei din somaj, concedii medicale... etc. ) la care ei nu contribuie cu absolut NIMIC !
Nu mai trebuie lasati sa plece fara contracte de munca incheiate de statul roman, banii pe care-i castiga sa-i primeasca din tzara si care sa fie impozitati si din care sa li se retina obligatiile de contributii sociale prezentate mai sus . Cine nu accepta aceasta copnditie, atunci, la inapoierea in tzara sa fie obligat la o taxa de 5 mii de euro la granitza.
Cine merge in scop de turism, sa faca dovada ca are un " contract de turism "... si la inapoiere sa faca dovada cu acte de cazare pe unde au fost , altfel, sa fie pusi la plata a celor 5 mii de euro de fiecare data cand intra in tzara , ptr ca mint de sting apele toti .
Cred ca cel putin 50% din cei care pleaca se duc la munca la negru, fara sa fie inregistrati nicaieri... si mai si fac tot felul de prostii si potlogarii facandu-ne tzara de tot c*catul pe unde umbla haihui ...
Cand se mai reintorc " acasa " , daca nu aduc dovezi eliberate de la organele medicale de unde vin CA-S VERIFICATI MEDICAL SI SUNT SANATOSI ( CU DATA RECENTA DE MAXIM 2-3 ZILE ) , SA FIE INTORSI INAPOI SI SA NU FIE LASATI SA INTRE IN TZARA !
Politrucilor, faceti ceva ca ramane Romania fara fortza de munca si lasandu-si acasa batranii si plodaraia, ne cheltuim noi banii nostri la care ei nu contribuie cu nimic !

12/04/20 11:10
Gavrilă N. Moldovan

Prietene „cititor” imi place că sunteți foarte activ și „revoluționar de profesie”. Propunerile dumneavoastră sunt depășite, anacronice cu vremurile pe care le trăim. S-au dus „Tătucul” și „Moașa Comunală”, suntem stat de drept,democrație, cu economie de piață și membră UE. Art. 25 din Constituția României prevede clar libera circulație în țară și străinătate, precum și în alte tratate și legi europene. Vom trece la moneda unică și apoi urmează constituirea UE... model SUA. Legat de înființarea unei noi orânduiri sau ordine socială înafară de comunism și capitalism mai sunt curente sau partide apendice care v-ar putea prelua ideile și să lupte în Parlament. Până atunci iubire și toleranță.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5