Primarul Traian Simionca: Lucrările de asfaltare a 21 de străzi, încheiate! Bazinul de înot, reţeaua de gaze naturale, proiecte majore de viitor

Lucrările de modernizare a unor drumuri de interes local din comuna Livezile au fost finalizate săptămâna trecută. Potrivit primarul Traian Simionca, este vorba de 21 de străzi asfaltate, cu o lungime totală de 10 kilometri. Proiectul în valoare de 1,5 milioane euro a fost finanţat din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

         „Satisfacţia mea este că am reuşit să implementăm acest proiect. Străzile trebuiau cadastrate, intabulate, apoi obţinerea finanţării. (…) Proiectul a fost finanţat din fonduri europene. Amenajarea comunei o facem din veniturile proprii, de la bugetul local. Nu este costisitor să achiziţionăm flori sau arbori ornamentali. Acum putem pune şi pe acele străzi flori, tei. Avem 5-6 muncitori în cadrul Primăriei care au în fişa postului „şi altele”, şoferii de microbuze şcolare, cei de la PSI, instalatorul, zidarul”, a precizat primarul Simionca.

Potrivit acestuia, strategia de dezvoltare a comunităţii trebuie privită în perspectiva a 10 ani. „Viziunea unui primar trebuie să fie una bazată pe următorii 10 ani, în corelaţie cu bugetul local. Toate proiectele pe care le-am făcut din fonduri europene, fonduri guvernamentale şi surse proprii au fost duse la bun sfârşit. Mă bucur că avem încă în derulare proiecte. Până în octombrie 2021, avem extinderea reţelei de apă şi canalizare. Toate cele cinci sate aparţinătoare comunei Livezile, cu excepţia Cuşmei, vor avea apă şi canal integral. Satul Cuşma are un proiect separat, care va fi depus la CNI. Mai avem un proiect de modernizare a 15 km străzi de 11 milioane euro, depus la CNI. Avem proiect în licitaţie pentru un bazin de înot în comuna Livezile, în spate la sala de sport, de 8,9 milioane lei. Avem şcoli depuse la CNI, Livezile, Dorolea (şcoala veche), avem trei podeţe. Avem şi proiectul de gaz făcut în localitatea Livezile. Sunt proiecte mari”, a mai spus primarul Traian Simionca.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5