Primarul Romuli, ing. Ioan Moniţa: „Am reuşit accesibilizarea a aproximativ 65% din cei 45 de km de drumuri forestiere din Romuli”

La începutul săptămânii (marţi, 3 decembrie) a avut loc recepţia la finalul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea reţelei de drumuri forestiere în comuna Romuli”, în valoare totală de 1,5 milioane de euro, cu finanţare de la Uniunea Europeană şi Guvernul României, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Aşa cum mărturisea primarul Ioan Moniţa, „Investiţia pentru continuarea modernizării şi dezvoltării localităţii noastre, realizată cu fonduri europene, a fost obiectivul nostru principal, de o stringentă necesitate. Aceasta este o performanţă, noi reuşind să accesibilizăm aproximativ 65% din cei 45 de kilometri de drumuri forestiere ale localităţii noastre. Pentru aceasta este necesar să-l felicit pe constructor (SC Dimex 2000 Company) dar şi pe proiectant (Excell Proiect SRL Cluj-Napoca) pentru modul serios cu care s-au implicat în realizarea proiectului ce dă posibilitatea utilizării zonei ca traseu turistic”.
La recepţia lucrărilor au luat parte prefectul Ioan Ţintean, vicepreşedintele C.J, Dorin Popescu, reprezentanţii executantului – SC Dimex 2000 Company Rebra, a proiectantului, a consultantului lucrărilor, alţi invitaţi, care au apreciat realizările administraţiei din Romuli.
Amintim că în perioada 2006-2008 s-a reuşit modernizarea primilor 12,5 km, cu fonduri Sapard, pe Valea Strâmba; 18,5 km la Valea Şabei, Valea Măguriţa, Valea Repedea, Valea Frasinului şi Valea Fundoaia. Proiectul actual (pe Măsura 125B) este al doilea ca mărime derulat în localitatea Romuli, după cel pe Măsura 322 finisat în urmă cu doi ani.
„Pentru toate aceste realizări le mulţumesc şi îi felicit pe cei din Primărie, proiectantul şi mai ales executantului care a abordat în mod serios lucrarea, realizând o performanţă aici.
Vreau să reamintesc faptul că în ultimii zece ani am accesat proiecte europene în valoare de 7,6 milioane euro, din care, investiţii de 5 milioane euro au fost deja derulate şi implementate”, a precizat edilul comunei Romuli, ing. Ioan Moniţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5