Primarul Ovidiu Crețu a deschis sezonul la Pârtia Cocoș: Putem schia și o lună, dacă e vreme bună!

Bistriţeni, de toate vârstele, iubitori ai sporturilor de iarnă,  au vebit, încă din prima zi, la Pârtia Cocoş, odată cu deschiderea oficială a sezonului. Prcatic, după ce vinerea trecută a fost pus în funcțiune teleschiul, astăzi a fost  pusă în mișcare și instalația d etransport cu telescaunul. Primarul Ovidiu Crețu a fost printre primii care au probat condițiile.

„Pârtia este un pic tare, îngheţată, dar este la nivelul oricărei pârtii din străinătate. Alunecă bine schiurile, zăpada este bună. Aşteptăm vreme friguroasă, dar speranţa mare este să nu plouă. Dacă nu plouă, avem şanse să schiem mult, o lună, o lună şi ceva. Dacă vor mai fi nopţi friguroase, vom face în continuare zăpadă. Vom urmări să achiziţionăm acele completări de pompe şi tunuri, ca să putem face zăpada în 4-5 zile, nu în două săptămâni.

          Îi invităm pe bistriţeni la schi, la aer. Astăzi va merge şi nocturna, în zilele de weekend nu se va schia pe nocturnă, invităm pe schiori să vină de la ora 9 până la ora 16. În zilele lucrătoare, va funcţiona nocturna, şi în funcţie de cât va fi de solicitată pârtia, vom adapta programul”, a declarat Ovidiu Creţu.

Pentru data de 8 februarie este programată cea de-a doua ediţie a Cupei Ticu Steff, Primăria Bistriţa fiind alături de Asociaţia Pro Universitaria şi Asociaţia Ticu Steff Pro Schi Alpin.

 

Comentarii

23/01/20 14:25
Imnul Pârtiei Cocoș

Ninge, în Kamceatka primăria rusă
Proiectează pârtii pe Dealul Cocoș,
Struților pe schiuri, Bistriță supusă,
Han-Tătarul astăzi ne va fi strămoș.

Ninge fain, pe Cocoș
Tunurile scot din coș
Mii de tone de zăpadă.
Ninge fain, doar un moș
Face zilnic alt reproș
Ploii care stă să cadă.

Ninge, în Kamceatka este tot mai frig,
Struților pe schiuri, Sfântă Bobotează,
Când urcați la tunuri vin cu voi să strig:
Bistriță supusă, mergi la vot, contează!

Ninge fain, pe Cocoș
Tunurile scot din coș
Mii de tone de zăpadă.
Ninge fain, doar un moș
Face zilnic alt reproș
Ploii care stă să cadă.

Ninge, în Kamceatka recile pustiuri
Desenează pârtii albe, de popcorn,
Bistriță supusă, struților pe schiuri,
Plutim în derivă, ca la Capul-Horn.

Ninge fain, pe Cocoș
Tunurile scot din coș
Mii de tone de zăpadă.
Ninge fain, doar un moș
Face zilnic alt reproș
Ploii care stă să cadă.

23/01/20 14:50
Muzica: Ioan Bâca
23/01/20 15:56
Vizitator

Un vechi proverb spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.”
Nici după 3 mandate de primar, Cretu nu a inteles care este obligatia administratiei locale intr-un oras. Asa se explică faptul că si in bugetul pe 2020 cele mai mari sume prevăzute a fi alocate strict din bugetul local unor investiții vizează amenajarea unui complex sportiv acvatic în Complexul Wonderland – 3 milioane de lei, dar și dotarea cu noi echipamente a Pârtiei de Schi Cocoș – peste 1,2 milioane lei. Ba mai mult si la secțiunea „Cultură, recreere și religie” se propune alocarea sumei de 1.228.000 de lei din bugetul local aici fiind prevăzuți cei mai multi bani tot pentru o serie de investiții la Pârtia de schi Cocoș.
In urmă cu câteva zile, primarul Crețu spune că împrumutul pentru pârtia de schi a fost mai avantajos decât creditul luat de fostul primar Vasile Moldovan cu care a reabilitat 32 de străzi. Cu mentiunea că intretinerea străzilor este obligatia administratiei publice locale, si NU amenajarea pe bani publici a unei pârtii de schi la cea mai joasă altitudine din tară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5