Primarul oraşului Sângeorz-Băi, trimis în judecată pentru conflict de interese

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost trimis în judecată, dosarul acestuia fiind înregistrat la Judecătoria Năsăud în data de 20 noiembrie. Potrivit portalului instanţelor de judecată, edilul sângeozean va fi judecat pentru conflict de interese, conform art. 301 din Noul Cod Penal, infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în baza art. 301 al. 1 din Codul Penal.

Art. 301 din Noul Cod Penal prevede că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.   

În luna mai, aleşii locali social-democatţi  din Sângoerz-Băi atrăgeau atenţia asupra unor contracte de închiriere încheiate fără hotărârea Consiliului Local. Aceştia îi solicitau primarului Traian Ogâgău, dar şi secretarului oraşului „intrarea în legalitate vizavi de contractele de închiriere încheiate fără hotărârea Consiliului Local”.

„De asemenea, solicităm instituțiilor statului să verifice prejudiciul provocat orașului prin atribuirea terenurilor din patrimoniului orașului fără licitație, pe sume ce frizează nesimțirea, inclusiv membrilor familiei și unor apropiați. Contracte de care secretarul orașului spune că nu a știut, fapt extrem de grav, pentu că răspunde de legalitatea activității consiliului și primăriei. Consilierii locali au aflat în ultimele zile de existența a mult mai multor contracte încheiate direct de primar, ilegal și profund imoral”, se preciza în comunicatul de presă al PSD Sângeorz-Băi.  

La acea vreme, a fost făcut public un contract de închiriere semnat între Primăria oraşului Sângeorz-Băi, prin primarul Traian Ogâgău, care era trecut drept proprietar,  şi Traian Ogâgău (tatăl), chiriaş, pentru un teren păşune de 3665 metri pătraţi, pentru care se plăteşte anual suma de 100 lei. 

De la acel contract a pornit totul, a fost făcută o plângere, iar procurorii au dispus trimiterea în judecată. 

Contactat telefonic, primarul  Traian Ogâgău a precizat că nu doreşte să comenteze pe marginea acestui subiect. „Noi mergem înainte, ne vedem de proiectele noastre, nu avem vreme de prostii cum au alţii”, a spus acesta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5