Primarul Niculae Anghel, socru mare, tatăl episcopului Macarie, taroste la TVR 1. Regia artistică Alexandru Pugna, realizator Elise Stan

Frumuseţea nunţii năsăudene, unică în peisajul românesc, a fost surprinsă pe peliculă în urmă cu 10 ani de o echipă de la Televiziunea Română. Cunoscutul producător Elise Stan, un om aplecat pe cercetarea tradiţiilor, a fost prezentă la Coşbuc, într-un cadru inedit, unde au participat în alai nuntaşi din Spermezeu, Coşbuc, Sângeorz Băi, Telciu, Salva. Primarul localităţii gazdă, Niculae Anghel, a fost socru mare. Din Ansamblul “Ţibleşul” din Spermezeu, coordonat de Alexandru Deneş, au fost cei doi tarosti-Vasile Drăgoi (tatăl episcopului Macarie al Europei de Nord) şi rapsodul Valer Drăgoi, iar lelea Victoria Măierean (trecută între timp în veşnicie) a strigat în prag mirilor. Ceteraşii au fost vestiţii membri ai Tarafului Tradiţional din Sângeorz Băi, condus de Ionică Moldovan. Regia artistică este semnată de îndrăgitul artist şi realizator Alexandru Pugna după poemul “Nunta Zamfirei” de George Coşbuc.
Filmul “Nunta năsăudeană” este programat pentru mâine, de la ora 21.00, pe TVR 1. Un documentar pe care nu trebuie să-l ratăm.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5