Primarul Mircea Runcan: Deputatul Iurişniţi dezinformează. Să vină la Nimigea să vadă şcolile!

Primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan, a reacţionat la declaraţia făcută de deputatul Cristina Iurişniţi (USR), potrivit căreia nu mai puţin de 180 elevi din patru şcoli, respectiv Mintiu, Mititei, Mogoşeni şi Nimigea de Jos „sunt condamnaţi să meargă la şcoală în condiţii sanitare specifice evului mediu”.

         „Doamna deputat Iurişniţi dezinformează. Să vină în comuna Nimigea şi-i vom arăta toate şcolile şi investiţiile făcute. Să vadă că avem grupuri sanitare moderne, apă curentă, şi apoi să facă articole de presă”, a transmis primarul Runcan.

         Potrivit acestuia, în nu mai puţin de cinci şcoli au fost finalizate investiţiile, iar pentru cea de-a şasea şcoală urmează să debuteze execuţia, asta după ce a fost finalizată documentaţia tehnică, existând sursă de finanţare. „Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, am primit finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea a şase unităţi şcolare. Este vorba despre Şcoala Primară şi Grădiniţă cu Program Normal Nimigea de Sus, Şcoala Primară Mintiu, Şcoala Gimnazială Tăure, Şcoala Primară şi Grădiniţa cu Program Normal Floreşti, Şcoala Gimnazială Mititei1 (grădiniţă şi şcoală primară) şi Şcoala Gimnazială Mititei 2. Un singur proiect nu este finalizat, cel de la Şcoala Gimnazială Mititei. Peste tot sunt condiţii moderne”, ne-a explicat primarul Mircea Runcan. Per total, este vorba de o finanţare guvernamentală care depăşeşte 2 milioane lei.

         La toate aceste investiţii trebuie menţionat şi proiectul de reabilitare a Şcolii Gimnaziale din Nimigea de Jos, proiect cu o valoare de peste 2 milioane lei, care a însemnat refacerea acoperişului şi a şarpantei, modernizarea tuturor sălilor de clasă, construirea unui corp nou, cu opt săli de clase, dotări etc., astfel încât unitatea şcolară să corespundă tuturor cerinţelor europene privind protecţia şi stingerea incendiilor, audit energetic şi normelor sanitare.   

 În context, acesta a precizat că inclusiv la Mogoşeni au fost făcute lucrări, chiar dacă şcoala nu funcţionează, clădirea fiind în conservare, astfel că autorităţile locale nu pot fi acuzate că nu pun preţ pe educaţia copiilor din comunitate.

Comentarii

14/12/18 10:12
THEO

Am spus de mai multe ori că această doamnă e dusă cu sorcova.Minte întruna ca , de fapt toți circarii de la URSS.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5