Primarul Ioan Turc: Prima pădure Erasmus va fi sădită la Bistrița pe un teren pus la dispoziție de municipalitate!

Prima pădure Erasmus va fi sădită la Bistrița pe un teren pus la dispoziție de municipalitate, anunţă primarul Ioan Turc. Potrivit acestuia, este una din cele 7 păduri pe care Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și-a propus să le planteze în țară, prin Strategia Verde 2021-2027, pentru a ridica gradul de conștientizare a importanței protecției mediului și a cultivării atitudinilor prietenoase cu mediul.
La iniţiativa inspectorului şcolar Doina Macarie, Primăria municipiului a găzduit reuniunea „Erasmus vine în comunitatea ta”, ce are ca scop informarea privind oportunitățile de finanțare a unor proiecte în domeniul educației și formării profesionale prin programul Erasmus+ (2021-2027).
"Ne-au onorat cu prezența membri ai Agenţiei Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei și Formării Profesionale: Nicușor Ciobanu, Margareta Ivan, Andra Dragomir, Andreea Lungu. Au fost două zile cu agendă încărcată, care au demonstrat că ,,Transformăm România prin învățare" nu este doar un slogan.
Mulțumim Primăriei municipiului Bistrița, Domnului primar Ioan Turc, ANPCDEFP, doamnei Director Calotă Monica și întregii echipe!
Mulțumim pentru sprijinul acordat în pregătirea evenimentului domnului inspector şcolar general Mircea Cristian Nicula, doamnelor și domnilor inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, doamnelor și domnilor directori implicați în activitate, instituțiilor specializate în educație din comunitatea bistrițeană: Camera de Comerț, AJPIS, IPROEB, CCD Bistrita-Nasaud, CJRAE, coordonatorilor de proiecte Erasmus + din școlile din județul nostru, profesorilor și tuturor celor prezenți! Mulțumim elevilor de la Liceu Silvic ,,Transilvania" Năsăud și domnului director Cristian Cosma, care a participat la prima acțiune din cadrul proiectului ,,Pădurea Erasmus"", a declarat inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale Doina Macarie.
În Erasmus+, verde este despre proiecte de conștientizare a importanței protecției mediului, despre cultivarea atitudinilor eco-friendly, despre agenți ai schimbării și învățării cu perspective pentru viitor, despre mijloace de transport mai puțin poluante. În acest context, Agenția Națională a realizat și implementează Strategia Verde 2021-2027, cu planuri și acțiuni pe termen scurt, mediu și lung, unul dintre puncte fiind plantarea de Păduri Erasmus in mai multe zone din țară. Iniţiativa va porni de la Bistriţa!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5