Primarul Ioan Turc: Noi proiecte pentru infrastructura de apă-canal și gaze naturale își așteaptă finanțarea prin programul “Anghel Saligny”! Două noi blocuri sociale la Viişoara

Noi proiecte pentru infrastructura de apă-canal și gaze naturale își așteaptă finanțarea prin programul “Anghel Saligny”, anunţă primarul Ioan Turc. În cadrul unei întâlniri la Ministerul Dezvoltării cu secretarul de stat Claudiu Răcuci, primarul municipiului Bistriţa a discutat despre etapele în care se află proiectele ce vor fi derulate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.
"Recent, Primăria Bistrița a depus 3 cereri de finanțare la apelul de proiecte pe componenta apă-canal, care a avut ca termen-limită data de 11 mai. Este vorba de:
Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale - lot 1, în valoare de 17.628.723,30 lei cu TVA; Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale - lot 2, în valoare de 13.645.828,39 lei cu TVA; Extindere rețea publică de apă, apă uzată menajeră în municipiul Bistrița, în valoare de 6.215.207,61 lei cu TVA.
Reamintim că municipalitatea avea deja depuse cereri de finanțare, aflate acum în sesiunea de analiză, pentru alte două proiecte importante vizând infrastructrura de gaz în cartierele aparținătoare. Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Sărata, în valoare de 10.999.070,80 lei cu TVA; Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Slătinița, în valoare de 6.754.454,28 lei cu TVA.
De asemenea, suntem pe procedură de semnare a contractului pentru finanțarea parțială a continuării lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului (1.193.170,66 lei cu TVA), iar pasajul auto subteran Gării - Tărpiului se află în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate", explică primarul Ioan Turc.
Pe de altă parte, la Ministerul Dezvoltării, primarul Ioan Turc a semnat contractul de finanțare pentru construirea a încă două blocuri sociale în cartierul Viișoara, având o valoare totală de 34.388.727,58 lei cu TVA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5