Primarul Ioan Turc: Legătura Viișoara-Unirea, pe malul râului, reamenajarea zonei Decebal, modernizarea bazei Lac MHC, noi proiecte pentru fonduril europene

Primarul municipiului Bistrița,Ioan Turc, administratorul public Ioan Peteleu și specialiști din Primăria Bistrița s-au întâlnit astăzi cu o delegație a ADR Nord-Vest, condusă de fostul ministru al Fondurilor Europene, directorul general Marcel Boloș. Obiectivul principal al vizitei l-a constituit trecerea în revistă a proiectelor pe fonduri europene desfășurate de Primăria Bistrița sau care urmează a fi propuse, ținând cont de faptul că accesarea unor asemenea finanțări e considerată o prioritate zero pentru municipalitate.

"Mai întâi, au fost parcurse stadiile de implementare pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, insistându-se pe importanța intervenției asupra locuințelor de pe culoarele de mobilitate urbană. Am propus și includerea la finanțare europeană a unor reabilitări de imobile colective din zona istorică, deocamdată fiind în mod cert exclusă eligibilitatea caselor individuale.
În continuare, au fost prezentate proiectele referitoare la iluminatul public, pistele pentru cicliști, centrul intermodal (pentru care încă se încearcă soluții alternative), axa de transport Gării - Decebal - Andrei Mureșanu - Năsăudului, dar și Linia Verde. La fiecare proiect, directorul Marcel Boloș a avut observații pertinente și chiar sugestii menite să optimizeze derularea efectivă a investițiilor", precizeaza primarul Turc.

În ce privește noile programe referitoare la mobilitatea și regenerarea urbană, au fost enumerate legătura dintre Viișoara și Unirea pe lângă râul Bistrița, reamenajarea zonei agroalimentare Decebal (cu dorita achiziție a Halei), reconfigurări citadine în perimetrele Lamă, Piața Morii și Independenței-Nord, dar și modernizarea zonei Lac MHC și a ștrandului “Codrișor”, care vor deveni baze de agrement cu facilități extinse.

În 21 aprilie, va exista o nouă întrevedere pe tema finanțărilor europene destinate municipiului Bistrița. Îi mulțumesc domnului Boloș pentru solicitudine, ADR Nord-Vest fiind partenerul ideal pentru reușita emancipării urbanistice pe care ne-o dorim cu toții.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5