Primarul Ioan Turc, întâlnire cu ministrul Culturii: Voi propune ca destinația vechiului cinematograf Omnia / 23 August să fie cea de teatru!

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a avut azi, la București, o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pentru a stabili pașii concreți ai transferului clădirii vechiului cinematograf Omnia / 23 August din proprietatea publică a statului în cea a municipiului Bistrița.
"Pasul al doilea va fi expertizarea tehnică a clădirii în vederea reabilitării și reintroducerii în circuitul public.
Voi propune ca destinația să fie cea de teatru, în Bistrița urmând să dezvoltăm, în viitorul apropiat, o activitate teatrală veritabilă, pe măsura așteptărilor pentru un oraș european", a declarat Ioan Turc.

Comentarii

11/05/21 19:08
Troia - Bistroia

Cât la Turceni și Dolhasca
Mai face spume Feteasca,
Vinul nou curge ca-n Troia
Prin bistrouri, prin Bistroia.

Odysseu, Hector - Achille,
Voi, Turci, călărind cămile
Din mândra cetate - Troia,
Veniți, prieteni, la Bistroia!

11/05/21 20:40
Iuliu

Asteptările celor care doresc un teatru profesionist, permanent la Bistriţa ar au fost împărtăsite si primarul Ioan Turc la o ședință a Consiliului Local. Ba mai mult, Ioan Turc a identificat si o posibilă locatie pentru viitorul sediu al teatrului bistritean în clădirea fostului cinematograf OMNIA (23 August) care urmează a fi consolidată, refăcută, si adaptată astfel încât să devină spațiu de spectacole teatrale. (Vezi: https://timponline.ro/noi-promisiuni-ca-la-bistrita-va-exista-teatru-pen...)
Prin întâlnirea cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pentru a stabili pașii concreți ai transferului clădirii vechiului cinematograf Omnia (23 August) din proprietatea publică a statului în cea a municipiului Bistrița, primarul Ioan Turc mai face un pas către implinitea acestui deziderat.
Totusi, pentru ca „Cinema Omnia” să devină teatru inafară de consolidarea si reabilitarea clădirii este necesar ca in prelungirea sălii de spectacole actuale, in locul anexelor dinspre strada Lupeni să fie atasată o clădire pentru scenă prevazută cu toate dependintele necesare (inclusiv o fosă pentru orchestră). In acest sens, pentru a se integra in arhitectura zonei, turnul scenei ar putea fi imaginat astfel incât să imite „Bastionul Măcelarilor” din sistemul de aparare al vechii cetati medievale a Bistritei. De asemenea, in partea dinspre curte a salii Omnia, ar putea fi extins un foaier prevazut si cu spatii pentru garderobă.

13/05/21 10:39
Gica Contra

Bani azvarliti aiurea, nu vedeti ca nici macar la cinematografe nu mai merge nimeni ? Teatrele erau cele antemergatoare cinematografelor... O sa fie si aia niste " papatori " de bani publici "... ca spectatori nu prea or avea sa se poata sustine singuri .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5