Primarul Ioan Turc: Iluminatul de Crăciun, într-un fel aparte. În zona centrală vor fi organizate evenimente. Am solicitat ridicarea celor 3 terase rămase pe pietonal ce obturau elementele luminoase montate

În acest an, municipiul și localitățile apartinătoare au fost împodobite pentru iluminatul de Crăciun într-un fel aparte, cu atât mai mult în zona centrală, unde vor fi organizate o serie de evenimente.
Prin urmare, am solicitat ridicarea celor 3 terase rămase pe pietonalul Liviu Rebreanu, ținând cont de faptul că ele obturau elementele luminoase montate. Iar, pe de altă parte, evenimentele avizate deja de comisia de specialitate și cele care urmează să primească aviz au nevoie de un spațiu cât mai generos, dat fiind contextul pandemic
Trebuie precizat că operatorii din HoReCa au fost sprijiniți anul acesta de Primăria Bistrița prin facilități fiscale, prețurile pe metrul pătrat fiind reduse la jumătate. De asemenea, autorizațiile pentru terase s-au obținut cu condiția ridicării lor în situații precum cele amintite mai sus. În plus, la organizarea unor astfel de evenimente este necesar un culoar pentru accesul echipelor de intervenție (Ambulanță, Pompieri) în cazuri de urgență, siguranța oamenilor fiind prioritară.
Marea majoritate a celor care administrează terase pe pietonal au înțeles situația și le-au ridicat voluntar. Cu o singură excepție, o doamnă de la PSD care are terasă și poate era obișnuită cu favoritisme. Motiv să îi transmit (ei și biroului de presă aferent) că nu e cazul să politizeze o măsură administrativă și să încerce un tărăboi mediatic nejustificat. Orașul este al tuturor!
Îi invit mâine pe bistrițeni, de la ora 17.00, la deschiderea iluminatului festiv, a patinoarului sintetic și a Târgului de Crăciun, alături de gașca Zurli și folk-istul Ducu Bertzi.

Comentarii

04/12/21 21:29
Remus

Orasul Bistrita nu si-a găsit încă o stabilitate în privinta organizării „Târgului de Crăciun” la fel ca în marile orase. Incercările din perioada celor trei mandate ale primarului Ovidiu Cretu au fost lamentabile, prin amplasarea căsutelor de lemn pe spatiul verde din jurul Bisericii evanghelice dând astfel Pietei Centrale un aspect inestetic de bazar oriental. Tot aici era amplasat si bradul de Crăciun împreună cu scena de evenimente. Nici acum la un an de administratie Ioan Turc lucrurile nu s-au îmbunătătit. Dimpotrivă, a fost amenajat si un patinoar sintetic pentru ca înghesuiala din Piata Centrală să fie maximă. De aceea, pe viitor, organizarea Târgului de Craciun ar putea fi facută în Piata Mica, prin amplasarea chioscurilor pe laturile pietei unde să rămână în permanentă pentru targurile de produse traditionale. In felul acesta Centrul orasului Bistrita ar putea deveni mai aerisit. In plus, strada Albert Berger, ar putea beneficia de iluminatul feeric cel putin până la Piata Mica, astfel incat sa marcheze prezenta Targului de Craciun organizat aici pe perioada sărbătorilor de iarnă. Din păcate, în prezent Bistrita este un oras prea mic ca să fie mare si prea mare ca să fie mic. Rămâne de văzut dacă primarul Ioan Turc va reusi să scoată Bistrita din categoria oraselor mici și să-i contureze un statut de oras mare, mâcar la acest capitol. Pentru asta e nevoie de idei îndrăznete.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5