Primarul Ioan Turc: Centru Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății, cu testări gratuite, înființat de Primăria Bistrița!

La sediul SVSU de pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 15, municipalitatea a amenajat un centru medical, răspunzând solicitării Direcției de Sănătate Publică și Institutului Oncologic „Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, aflate în parteneriat pe două proiecte finanțate de Fondul Social European privind sănătatea femeilor.
Acest centru oferă servicii de evaluare și promovare a sănătății, momentan dispunând de un medic ginecolog, un asistent medical și un registrator, implicați deja în programele de screening, cu mamografii și testări Papanicolau și HPV gratuite.
Acțiunile de evaluare și prevenție vor fi extinse pe parcurs, pentru ca acest centru să răspundă necesităților reale ale cetățenilor municipiului, în special ale celor din categoriile defavorizate, în privința profilaxiei diverselor patologii.
Spațiul amenajat la sediul SVSU a fost reautorizat de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, iar înființarea centrului a fost aprobată în recenta ședință a Consiliului Local.
De astăzi până în 24 februarie, între orele 09.00 și 18.00, aici se efectuează mamografii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de sân, cu unitatea mobilă a IOCN, iar testările gratuite pentru patologia colului uterin, HPV și Papanicolau, vor fi efectuate până la sfârșitul anului, respectiv 29 decembrie 2023, în spațiul nou amenajat. Detalii suplimentare și programări, la numărul de telefon 0756122086.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5