Primarul Ioan Moniţa, Romuli – Finanţare pe Măsura 125 C

Comuna Romuli, cea care şi-a primit numele în 1861, odată cu înfiinţarea Districtului Autonom Românesc, după salutul rostit de către Iosif al II-lea în urma călătoriilor sale făcute în zonă: „Salve parva Romuli nepos” („Fii salutată mică nepoată a lui Romulus”), este comuna care face legătura cu judeţul Maramureş, prin satul Dealul Ştefăniţei.
Este prima primărie care a obţinut şi deschis finanţările în judeţul Bistriţa-Năsăud pe Măsura 125C, care asigură lucrările de prevenire a inundaţiilor, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). În acest sens, conducerea comunei Romuli, momentan, este preocupată cu întocmirea documentaţiei necesare, adică a proiectelor de amenajare a 11 cursuri de apă de pe raza localităţii.
Potrivit primarului Ioan Moniţa, documentaţia tehnică include lucrări atât în Romuli cât şi în satul aparţinător Dealul Ştefăniţei, Valea Frasinului, Valea Hoitului, Valea Dudelor, Valea Glodului, Valea lui Dragomir, Valea Lazului, Valea Cioatelor, Valea Căţelei, Valea Malului şi Valea Teiului.
Măsurătorilor au fost efectuate în teren de către proiectanţi, lucrările urmând a fi începute zilele acestea. Pentru aceste lucrări s-a primit o finanţare nerambursabilă de 1,5 milioane de euro.
Comuna Romuli nu este singura care a reuşit accesarea de proiecte pe Măsura 125C. Ea este urmată şi de comunele Runcu Salvei, Coşbuc, Rodna, Telciu, Parva, Zagra, Ilva Mică, Măgura Ilvei, Lunca Ilvei, Maieru, Târlişua, Braniştea, Spermezeu, Chiochiş, Şieuţ şi Budacu de Jos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5