Primarul Ioan Moniţa: Alimentarea cu gaz a comunei, pârtie de schi, crearea de locuri de muncă, printre priorităţile perioadei următoare!

Primarul Ioan Moniţa de la Romuli a prezentat seria de proiecte care urmează să fie finalizate în această perioadă, dar şi viziunea sa şi a echipei administrative pentru perioada următoare.

         Astfel, în execuţie sunt proiecte de modernizare a drumurilor forestiere (două proiecte reabilitare + construcţii noi), cu fonduri europene, cu o valoare cumulată de 3 milioane euro;  un proiect de modernizare a drumurilor comunale (20 uliţe şi drumuri comunale, 1 milion euro); construcţia unei capele mortuare – 120.000 euro; realizarea cadastrului general al comunei Romuli – 210.000 euro şi asfaltare strada Fundoaia, str. Dealu Ştefăniţei – 135.000 euro.

          „Au fost depuse spre finanţare două proiectze importante pentru comuna noastră, şi anume alimentarea cu gaz a comunei Romuli şi a satului Dealu Ştefăniţei (MDRAP) şi modernizare iluminat public (Ministerul Mediului)”, precizează primarul Ioan Moniţa.

        Iată proiectele propuse pentru perioada următoare!

1.Realizarea trotuarelor, a rigolelor de scurgere a apelor pluviale, a acceselor în gospodării după modernizarea DN 17C pe raza comunei Romuli, care urmează a se finaliza în octombrie – noiembrie 2020

2.Promovarea turismului montan: construcţia unei pârtii de schi, amenajarea unor trasee montane pentru biciclete, ATV, motocross; promovarea parteneriatelor publice-private cu scopul construirii de pensiuni, cabane, locuri de camping şi spaţii de cazare; preluarea fondului piscicol şi de vânătoare, realizarea de investiţii ce constau în amenajarea de cascade şi popularea apelor de munte cu puiet în vederea practicării pescuitului sportiv; în domeniul vânătorii, menţinerea efectivelor optime de vânat pentru a evita pagubele produse sectorului zootehnic şi agricol.

3.Crearea unor locuri de muncă prin investiţii în prelucrarea superioară a produselor lemnoase şi a produselor accesorii fondului forestier – ciuperci, fructe de pădure, plante aromatice şi medicinale

4.Sprijinirea sportului în rândul tinerilor prin acţiuni de sponsorizare a activităţilor sportive şi promovarea unor proiecte destinate activităţilor sportive şi de recreere, dat fiind faptul că există deja o bază sportivă şi un stadion în localitate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5