Primarul Ioan Moniţa, alături de fermierii comunei şi cei din Maramureş în operaţiunea de digitizare a parcelelor!

La Romuli a început campania de preluare şi înregistrare a cererilor APIA, pentru subvenţia pe suprafaţă. Practic, acum are loc digitizarea parcelelor pentru beneficiari. Primarul Ioan Moniţa continuă să-i sprijine pe fermieri, cu titlu gratuitm aşa cum o face de când cererile se depun online, pentru a-şi întocmi dosarul. Şi nu doar pe cei peste 350 de beneficiari din comuna sa, ci şi pe alte 150 de persoane din judeţul Maramureş care deţin terenuri pe suprafaţa unităţii administrativ-teritoriale.

         De altfel, zeci de maramureşeni erau încă de la începutul săptămânii la Primăria Romuli, asta pentru că pentru localnici campania efectivă începe în 31 martie.

***    

Comuna Romuli este în programul –pilot al Agenţiei Naţionale pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru cadastrarea gratuită, alături de comuna Lechinţa. „Au fost finalizate măsurătorile pe 95% din suprafaţa comunei, fişele au fost prelucrate în pondere de 90%, urmează perioada de afişaj de 60 de zile, cu verificările, apoi întabularea. Comuna Romuli are peste 10.000 de hectare, din care fondul forestier reprezintă 5.500 hectare, plus păşuni comunale etc. Amenajamentul pastoral este finalizat, a fost transmis la Direcţia pentru Agricultură”, ne-a explicat primarul Ioan Moniţa. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5