Primarul Ioan Bob: Asfaltarea străzilor, extinderea reţelei de gaze naturale, iluminatul public, construirea a două capele, priorităţi la Şintereag

Autorităţile locale din Şintereag îşi continuă proiectele de dezvoltare, în ciuda faptului că semnarea contractelor de finanţare cu diferite programe guvernamentale sau europene este încă „în aşteptare”.

De la bugetul local, a fost realizat sistemul de iluminat public. În aproximativ două săptămâni, la Blăjenii de Sus va demara construcţia unei capele funerare, a cărei valoare este estimată la aproximativ 500.000 lei. O construcţie cu aceeaşi destinaţie va fi edificată şi la Şintereag, proiectul fiind estimat la 1,2 milioane lei, cu finanţare tot din bugetul local. Dacă până în 15 iunie, spunea primarul Ioan Bob, nu se vor aduce modificări Legii achiziţiilor publice, va fi demarată licitaţia „clasică”, astfel ca măcar în septembrie să poată fi începută execuţia propriu-zisă.

În aşteptarea semnării contractului de finanţare pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, Primăria Şintereag a organizat licitaţia pentru execuţie, cu clauză suspensivă. „Am făcut această procedură de achiziţie, cu clauză suspensivă, pentru ca atunci când semnări contractul, să putem demara foarte repede lucrările. Eu sper ca în maximum o lună să fie semnate aceste contracte de finanţare, pentru că oricum suntem deja la mijlocul anului. Sunt ceva semnale. Pentru noi este o investiţie prioritară. Proiectul cuprinde asfaltarea în comuna Şintereag a tuturor străzilor de pământ, care au o lungime totală de 4,207 km. Valoarea proiectului este de circa 5 milioane lei, fără TVA”, ne-a explicat edilul comunei.

Este vorba despre străzi din Blăjenii de Jos – La Cimitir, La Fătu, Blăjenii de Sus – La Cazan, Caila – La Cazan, La Ştiubei, Şintereag – Bolumba 1, Bolumba 2, Bolumba 3, Bolumba Legătură 1, Bolumba Legătură 2, La Moară, Cjijrat Tronson 1, Chijrat Tronson 2, Cociu – La Baraj Strada Gării, Cubicu Mare.

Un alt proiect major care a fost depus prin PNI „Anghel Saligny” este cel care vizează extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale. Comuna Şintereag ar putea fi eligibilă, mai ales că în comună există o Staţie de Reglare-Măsurare (SRM), la Cociu, dimensionat astfel încât să asigure necesarul pentru toate celelalte sate. Proiectul “Extindere rețea de distribuție a gazelor naturale pentru alimentarea localitățiilor Șintereag, Șieu-Sfîntu, Blăjenii de Jos, Blăjenii de Sus și Caila”, cu o lungime totală de 32.104 m, are o valoare de 24,027,440.39 lei (cu TVA).

Comentarii

27/05/22 16:20
alt cititor

De ce oprește mereu furnizarea energiei electrice în satele din comuna Șintereag?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5