Primarul Gheorghe Onul: Tablete pentru fiecare elev din Salva, laptop-uri pentru cadrele didactice!

La Salva, cursurile semestrului al doilea au fost reluate în scenariul verde, toţi preşcolarii şi elevii comunei revenind în bănci. Potrivit primarului Gheorghe Onul, unitatea şcolară dispune de măşti de protecţie, material dezinfectant pentru asigurarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară.

         „Trebuie să fim vigilenţi, să ne protejăm, pentru a putea rămâne în acest scenariu verde. Deocamdată nu avem cazuri, la Salva, avem doar persoane în carantină, care s-au întors din alte ţări aflate în zona galbenă. Totuşi, noi pregătim un proiect amplu de digitalizare a educaţiei la nivelul comunei. Împreună cu un consultant, finalizăm documentaţia pentru un proiect cu finanţare europeană pentru achiziţia a aproximativ 200 de tablete şcolare, 40 de laptop-uri pentru cadrele didactice şi pentru fiecare clasă, plus table interactive şi alte echipamente necesare. De altfel, 60 de tablete au fost repartizate şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean prin Proiectul avut de Ministerul Educaţie”, ne-a declarat primarul Gheorghe Onul.

De altfel, edilul din Salva a susținut dintotdeauna Școala Gimnazială "Tiberiu Morariu", inclusiv prin investiţii ample în infrastructură, dar şi în dotări, instituţia fiind inclusă şi în proiectul Digitaliada. "Mi-am dorit mereu să fie în pas cu noutățile, mai ales că, fiind la 3 km distanță de un oraș, am vrut ca diferența dintre școala de comună și cea de oraș să fie aproape egală, dacă nu chiar să încercăm să îi întrecem", a mai spus primarul Gheorghe Onul. 

         Altfel, la nivelul administraţiei ca peste tot la nivel naţional, se aşteaptă aprobarea bugetului pentru anul 2021, pentru a putea fi creionat şi la nivel local, dar şi deschiderea unor noi sesiuni de finanţare din fonduri europene sau guvernamentale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5