Primarul Florin Simionca: În această toamnă vom inaugura Grădiniţa din Budacu de Jos şi vom începe lucrările la cabinetele medicale

          Administraţia publică din Budacu de Jos se preocupă, în această perioadă, de pregătirea debutului anului şcolar, fiind făcute igienizări în sălile de clasă, dar şi pentru pregătirea combustibilului pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece. „Intervenim în sălile de curs, unde este nevoie, cu igienizări. Am reuşit să aducem lemnele pentru toate şcolile şi grădiniţele din localitate. De altfel, în toamnă, cei mai mici locuitori ai comunei vor intra într-o grădiniţă nouă în Budacu de Jos, iar grădiniţele din Buduş şi Monariu au beneficiat de lucrări de renovare în cadrul primei etape a PNDL, având grupul sanitare cu apă curentă, încălzire centrală şi instalaţii electrice noi”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.

          Grădiniţa cu Program Normal din Budacu de Jos este un proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Valoarea totală a investiției este de 1,148,243.20 lei (cu TVA), din care Construcţii +Montaj reprezintă 942,483 lei (cu TVA), la care se adaugă şi dotări specifice de 66,840.00 lei (cu TVA). Contractul de lucrări este de 982.221,17 lei (cu TVA). Practic, a fost edificată o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 453,70 mp şi o suprafaţă utilă de 387,95mp, pe un singur nivel, cu săli de grupă, dar şi pentru anumite festivităţi, care a fost dotată ci mobilieri corespunzător şi alte echipamente.

***

Acoperiş nou pentru căminul cultural din Simioneşti. La Budacu de Jos şi Buduş, căminele culturale vor fi recepţionate în perioada următoare

          De asemenea, în această perioadă se finalizează lucrările la acoperişul Căminului Cultural din Simioneşti. „Am avut probleme în această primăvară, când a plouat intens. Am decis să înlocuim acoperişul, am montat tablă. Celelalte două cămine culturale, din Buduş şi Budacu de Jos au fost cuprinse într-un proiect finanţat prin Submăsura 7.6 din cadrul PNDR 2014-2020 şi le vom recepţiona în perioada următoare”, ne-a precizat edilul comunei.

Proiectul "Modernizare şi dotare Cămin cultural în localitatea Budacu de Jos şi modernizare şi dotare Cămin cultural în localitatea Buduş” are o valoare estimată de 2.706.946 lei din care fonduri europene de 2,471 milioane lei, iar cofinanţarea o reprezintă suma de 233,577 lei. Per total, investiţia depăşeşte 450.000 euro.

Cămin cultural din Budacu de Jos are o sală de spectacole, cu scenă, buzunar artişti, grupuri sanitare (femei, barbaţi, persoane cu handicap), oficiu, centrală termică. Lucrările au constat în principal în hidroizolarea fundaţiilor, refacerea în totalitate a şarpantei şi învelitorii, un sistem de colectare a apelor pe acoperiş, anveloparea clădirii, termoizolare soclu clădire, termoizolare planşeu peste parter, refacere tencuieli interioare şi exterioare şi a vopsitoriilor, instalaţii electrice noi, tavane false, înlocuire/refacere pardoseli, realizare sistem de ventilare (aer condiţionat). La acestea se adaugă dotările aferente, dar şi refacerea împrejmuirii.

La căminul cultural din Buduş, clădirea include hol intrare, oficiu, sală spectacole, hol acces scenă, scenă, vestiar artişti, depozit, centrală termică, grupuri sanitare (femei, bărbaţi, persoane cu handicap). Lucrările au vizat refacerea în totalitate a şarpantei şi învelitorii, reaşizarea unui sistem colectare a apelor pe acoperiş, anveloparea clădirii, termoizolare soclu clădire, termoizolare planşeu peste parter, refacerea tencuielilor interioare şi exterioare şi a vopsitoriilor, instalaţii electrice noi, tavane false, înlocuire/refacere pardoseli, realizare sistem de ventilare (aer condiţionat). Nu în ultimul rând, prin proiect a fost făcută şi dotarea căminului cultural, dar şi amenajările exterioare.

***

Până la iarnă, clădirea pentru cabinetele medicale va fi edificată

          Potrivit acestuia, în prezent se lucrează la elaborarea proiectului tehnic pentru cabinete de medicină generală. „Chiar dacă etapa pentru proiectare este prevăzută pentru două luni, sperăm să încheiem cât de repede şi să ne apucăm de construcţie. Până vine iarna vrem să punem acoperişul pe acest imobil”, ne-a declarat primarul Florin Simionca.

Valoarea totală a investiţiei este de 1,343 milioane lei, din care finanţarea prin PNDL reprezintă 1,153 milioane lei.     Cabinetele medicale vor fi construite în centrul localităţii Budacu de Jos, pe un teren din proximitatea şcolii. Clădirea va avea un regim de înălţime P +M parţial, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 353 mp.

Din păcate, întârzieri sunt la proiectul de construire a reţelei de canalizare, staţie de epurare şi extindere reţea de apă, în valoare de 14,2 milioane lei. Este a doua tură de contestaţii, deşi în prima etapă s-a dat câştig de cauză Primăriei Budacu de Jos. Lucrările nu pot începe de mai bine de un an, timp în care, probabil, ar fi fost deja finalizate. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5