Administraţie publică locală – Maieru

Primarul Dumitru Vasile şi viceprimarul Vasile Borş: „Suntem bucuroşi că am făcut asta pentru măiereni. Nu ne vom opri aici!”

Propus în urmă cu câţiva ani de către primarul de atunci al comunei Maieru, Vasile Borş, proiectul pe Măsura 125B, în valoare de 7 milioane de lei – 10 km de asfalt pe drumul de pe Valea Anieşului, care face legătura centrului comunei cu punctul denumit „Între Anieşe” spre Şaua Bărgălăului înspre munte, a fost încheiat de către actuala conducere: primar Dumitru Vasile, viceprimar Vasile Borş, constructor fiind grupul de firme SC Frasinul SRL, administrator Traian Larionesi.
Recepţia tehnică a celor 10 km de drum asfaltat cu fonduri europene (1,5 mil. euro), la care se adaugă bani din bugetul local, dar şi din cel al constructorului, s-a realizat în prezenţa oficialităţilor locale, celor judeţene, proiectantului, a conducerii firmei constructoare, politicieni şi beneficiarii lucrării – cetăţeni care locuiesc în zona respectivă.
Aşa cum spunea primarul Dumitru Vasile în faţa celor prezenţi (preşedintele CJ B-N, Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, vicepreşedintele CJ – Alexandru Pugna, deputatul Ioan Oltean – vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, senatorul Cristian Florian, primarul comunei Feldru – Grigore Ţiolan), principalul merit îl are fosta conducere, avându-l în frunte pe primarul Vasile Borş (actualmente viceprimar), care au depus proiecte eligibile, atrăgând fonduri europene. A fost necesar acest drum pe Valea Anieşului pentru că aici locuiesc cetăţeni ai comunei, plătitori de taxe şi impozite locale, se mai află şapte ocoale silvice, dar şi firme cu activităţi în diferite domenii.
„Dacă tot suntem aici, împreună cu conducerea judeţului, aş vrea să le solicit, dar mai cu seamă să le obţin promisiunea de a ne ajuta în realizarea reţelei de curent electric pe toată această lungime de drum de pe Valea Anieşului fără de care nu putem dezvolta agroturismul…”.
La rândul său, viceprimarul Vasile Borş a mulţumit pentru recunoaşterea meritelor fostei conduceri a Primăriei, dar şi firmei care a realizat integral proiectul - SC Frasinul SRL, manager Traian Larionesi, care a realizat cei 10 km de drum asfaltat, poduri, podeţe, apărări de mal, acostamente şi o lăţime a drumului de 6 m. Deoarece pe Măsura 125 B proiectele nu erau eligibile dacă se depăşea lăţimea drumului de 3,5 m, pe lângă cei 7 milioane de lei plus TVA din fonduri europene s-au mai adăugat fonduri suportate de Primăria Maieru, cu acceptul cetăţenilor comunei, la care se adaugă alte sume deloc neglijabile cheltuite de firma Frasinul pentru lucrări auxiliare necesare unei finalizări de calitate a lucrărilor.
O altă realizare de excepţie a Primăriei comunei Maieru este complexul cultural-comercial, dacă-i putem spune aşa, care adăposteşte spaţii comerciale, spaţii pentru patru grupe de grădiniţă, birouri ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, serviciu care va funcţiona 24 de ori din 24, garaje, garderobă, grupuri sociale moderne şi cea mia mare şi frumoasă sală de nunţi (970 mp) de pe Valea Someşului, ba chiar din judeţ!
Imobilul este realizat din bani de la bugetul local – circa 2,8 milioane de lei fără TVA – şi lucrările au fost executate de firma SC Frasinul SRL.
Cei doi edili au promis că nu se vor opri aici cu realizările în folosul măierenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5