Primarul Doru Crișan: Toată populația comunei Prundu Bârgăului va avea acces la rețeaua de apă

Toată populația comunei Prundu Bârgăului va avea, în următorii doi ani, acces la rețeaua de apă și peste 90 la sută, la rețeaua de canalizare. Primăria Prundu Bârgăului derulează un proiect de 5.455.818,99 de lei care vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare a comunei, anunță primarul Doru Crișan.

Proiectul "Extindere rețea de apă și apă uyată în comuna Prundu Bârgăului”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, include realizarea a 2807 ml de conductă de alimentare cu apă și 8380 ml de canalizare.

“În prezent, comuna Prundu Bârgăului dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă la care sunt racordați cca. 95% din locuitori și de un sistem de canalizare. Rețele nu acoperă însă toate străzile comunei, existând gospodarii ce nu sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare. După implementarea acestui proiect, toată populația comunei Prundu Bârgăului va avea acces la rețele de apă și peste 90% la rețeaua de canalizare, excepție vor face localnicii care au case în zone izolate, greu accesibile”, precizează primarul comunei, Doru Crișan.

Lucrările cuprinse în proiect sunt împărțite în două loturi. Lotul 1 - extindere sistem de alimentare cu apă  - prevede 2807 ml de conductă de alimentare cu apă, 12 bucăți hidranți de incendiu, 10 cămine de vane din beton prefabricat  și  40 cămine de branșament prefabricate.

         Lotul 2 – extindere rețea de canalizare – include 8380 ml de conductă de canalizare, 1463 ml conductă de refulare, 198 cămine de vizitare din beton, 5 stații de pompare prefabricate și  253 racorduri. Termenul pentru realizarea investiției este de 24 de luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5