Primarul Dorin Vlașin: La Năsăud, sănătatea este pe primul plan! Finanțare de 11 milioane euro pentru echipamente la spital!

Vă anunț cu bucurie că s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul realizat prin fonduri europene, în colaborare cu conducerea Spitalului Orășenesc: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, în valoare de 5.467.728 lei (aprox. 11 milioane euro euro), anunță primarul Dorin Vlașin!
"Spitalul din orașul nostru este primul spital din România care beneficiază de această linie de finanțare, datorită seriozității și eficienței echipei de proiect pe care, cu această ocazie, vreau să o felicit! De munca lor vom beneficia atât noi cât și toți ceilalți locuitori ai Țării Năsăudului!
Investițiile făcute din această finanțare vor ajuta personalul spitalului să se poată ocupa în aceiași măsură de toți pacienții care au nevoie de tratament, atât cei tratați pe secția Covid cât și cei tratați în cadrul tuturor celorlalte secții.
Necesitatea accesări acestei finanțări este evidentă având învedere că în cadrul Spitalului Orășenesc s-a deschis încă de anul trecut o secție specială pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus, echipamentele și resursele spitalului fiind insuficiente pentru susținerea actului medical în condiții normale", a explicat edilul orasului Nasaud.
Echipamente care se vor achiziționa:
-stații de monitoare, aparate de ventilație, defibrilatoare, concentratoare de oxigen portabil, pulsioximetru portabil, oscilometru vascular, console de gaze medicale, electrocardiograf, ecograf cu sonde, sistem digital mobil de raze X, detector de vene portabil, lămpi UV bactericide, pat cu funcție de cântărire, paturi pentru pacienți cu noptieră și saltea, elevator transport pacienți hidraulic, pat mobil cu targă, cărucior de deșeuri medicale, cărucior de medicamente, dulap medicamente seif, trusă de prim ajutor, microscop optic binocular, analizor automat de coagulare, analizor automat VSH-1, analizor automat de urină, analizor automat electroforeza și alte echipamente medicale specializate.

"De asemenea, vreau să vă reamitesc că tot pentru dezvoltarea spitalului nostru este deschisă procedura de licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon din Năsăud” în valoare de 424 mii lei.
Vă doresc multă sănătate tuturor, astfel încât niciodată să nu aveți de ajuns la spital, dar dacă totuși se întâmplă, să aveți toată încrederea că la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud există echipament de ultimă generație și personal pregătit pentru a avea grijă de fiecare pacient.
La Năsăud. sănătatea este pe primul plan!", a declarat Dorin Vlasin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5