Primarul comunei Matei – Vasile Encian: Am finalizat proiectul prin Măsura 322, acum suntem în licitaţie pentru Măsura 125

Comuna Matei se înscrie pe traiectoria devenirii unei localităţi moderne, europene, cu oameni harnici şi doritori de frumos, care sprijină, trup şi suflet, pe alesul lor, primarul Vasile Encian, omul care se implică şi îşi dedică timpul pentru a realiza proiecte din fonduri europene şi nu numai, gospodarul numărul unu, cel care se zbate, alături de Consiliul Local, să crească confortul şi nivelul de trai.
***
„Pe Măsura 322 am realizat un Proiect integrat privind dezvoltarea locală în comuna Matei, reuşind să asfaltăm 9 km de străzi în toate satele comunei. Lucrarea a fost deja recepţionată. De asemenea,au fost modernizate două cămine culturale, în satele Corvineşti şi Fântânele, şi aici lucrările fiind finalizate. Tot în cadrul acestui proiect, a fost construită o grădiniţă cu program normal, care s-a dat în funcţiune odată cu începerea anului şcolar, după recepţia finală a obiectivului”, precizează primarul Vasile Encian.
Potrivit edilului din Matei, autorităţile locale vor contracta un împrumut bancar, în valoare de 1.200.000 lei, pentru plata TVA-ului şi a lucrărilor neeligibile din proiect. Astfel, la finele anului va fi închis acest proiect şi din punct de vedere al documentaţiei.
***
„În ceea ce priveşte Măsura 125 privind modernizarea infrastructurii rutiere agricole, în lungime de 9,4 km prin asfaltarea drumurilor agricole, suntem în faza de evaluare a ofertelor şi comunicare a rezultatelor şi a câştigătorului. Vom demara lucrările în primăvară sau mai repede dacă nu sunt contestaţii”, menţionează primarul Encian.
Un alt important obiectiv important realizat pentru locuitorii comunei îl reprezintă sistemul de alimentare cu apă potabilă a satelor Matei şi Corvineşti, adică aducerea apei de la o sistanţă de 27 km, de la Lechinţa. Pentru ca apa să ajungă la toate gospodăriile, ar mai fi nevoie de o extindere cu 2 kilometri a reţelei.
„Menţionăm că branşamentele pentru apa potabilă au fost executate până la limita de proprietate, iar conducta de apă şi branşamentele au fost realizate cu bani din bugetul local, de la Primărie. Proiectul de alimentare cu apă s-a realizat prin H.G. 577/1997 şi a costat aproximativ 3.800.000 lei”, explică Vasile Encian.
Şi la Matei perspectivele sunt bune, iar factorii de decizie se implică în fenomenul de dezvoltare şi înfrumuseţare a comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5