Primarul Anchidim Pavelea a dus, pentru prima dată, tricolorul românesc la festivalul din Bobruinsk-Belarus

Pentru prima dată, România a fost prezentă la Festivalul Internaţional de Folclor „Cununa prieteniei”, care s-a derulat în oraşul Bobruinsk, Belarus. Ajuns la a XII-a ediţie, festivalul a adus în faţa spectatorilor cultura tradiţională din 19 ţări, de la Venezuela, Bulgaria, Israel, Rusia, Slovacia, Letonia, la Turcia, Muntenegru, Iran, Spania, Olanda etc.
Primarul Anchidim Pavelea a purtat cu cinste tricolorul românesc, dar şi frumuseţea tradiţiilor din ţinutul someşan, fiind prezent cu ansamblul „Roata” de la Runc. În coregrafia lui Florin Piersică, dansatorii au prezentat suite de jocuri de pe Someş, Şieu, dar şi Codru. Cântecul românesc a fost adus în scenă de Liviuţa Istrate. „Am reprezentat ţara cu mândrie, cinste şi bucuria de a fi, prin tradiţiile noastre, ambasadori ai frumuseţii”, declară primarul Pavelea.
În timpul manifestărilor au avut loc şi întâlniri oficiale, primarul din Runcu Salvei având un dialog pentru viitoare proiecte cu primarul din Robruinsk. Participarea ansamblului „Roata” de la Runcu la acest festival internaţional s-a făcut prin intermediul Federaţiei Internaţionale de Folclor, coordonată de Dorel Cosma.
Primarul Anchidim Pavelea spune că una dintre cele mai frumoase întâmplări este aceea a întâlnirii cu ansamblul „Romaniţa” din Chişinău, cu care „n-am înţeles ca fraţii şi sperăm ca în viitor să colaborăm”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5