Primarii şi viceprimarii comunelor Rodna şi Parva sunt cercetaţi penal pentru că ar fi influenţat votul mai multor cetăţeni la referendum

*Alexandru Năşcan (primarul comunei Rodna): Nu ştiu să existe o plângere la adresa mea! Este cea mai mare aberaţie! Nu am oprit pe nimeni să meargă la vot! *Ioan Strugari (primarul comunei Parva): Ştiu că a fost depusă o plângere împotriva mea. Nu e adevărată!

 

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud au fost înregistrate două plângeri penale împotriva primarilor şi viceprimarilor comunelor Rodna şi Parva, scrie www.bistrita.provincianews.ro.

"Edilii sunt acuzaţi că ar fi încercat să convingă mai mulţi oameni, să nu voteze la referendum.În total, la nivel naţional au fost înregistrate la unităţile de Parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti 250 plângeri penale legate de organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. În Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate patru astfel de plângeri. Două dintre ele au fost depuse la Parchetul de pe lângă judecătoria Năsăud şi fac referire la acţiunea primarilor şi viceprimarilor din două comune, Rodna, respectiv Parva, de a influenţa exercitarea dreptului la vot a mai multor cetăţeni. Edilii, membrii ai Partidului Democrat-Liberal, au încercat să convingă oamenii să nu voteze. Este vorba depre Ioan Strugari, primar al comunei Parva, Vasile Căluş, viceprimar al aceleiaşi localităţi, respectiv Alexandru Năşcan, primar al comunei Rodna şi Alexandru Bodriheic, viceprimar al aceleiaşi localităţi. Cele 4 persoane sunt acum cercetate penal”, se precizează pe www.bistrita.provincianews.ro.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean au fost depuse alte 2 plângeri penale. Una face referire la persoane domiciliate în Beclean, care ar fi votat de două ori. Altă plângere penală face referire la membrii unei secţii de votare din Chiuza, care ar fi violat secretul votului. Cercetările vor fi derulate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Primarul comunei Parva spune că ştie de plângere, dar că în ziua respectivă nu era în localitate.

,,Ştiu că a fost depusă o plângere împotriva mea. Nu e adevărată. În ziua referendumului nici măcar nu eram în localitate, deci nu aveam cum să influenţez pe cineva să nu voteze”, a declarat Ioan Strugari.

În schimb, edilul comunei Rodna, Alexandru Năşcan, habar nu avea că există o plângere penală la adresa lui. Contactat telefonic, Alexandru Năşcan a spus: ,,Nu ştiu să existe o plângere la adresa mea. Acum aflu de la dumneavoastră! Nu am influenţat pe mine să meargă sau să nu meargă la vot! Dimpotrivă, în comuna Rodna, am avut o prezenţă foarte bună la vot – 33%. Vă repet, nu ştiu de nicio plângere penală şi nu am influenţat pe nimeni!”, ne-a declarat primarul comunei Rodna Alexandru Năşcan.

Comentarii

10/08/12 08:46
nicusor

Cum puteti declara d-le primar ca nu ati fost in localitate daca pana si in ziua votului erati cand intr-o sectie la d-na profesoara Luciana Calus,cand intr-alta la sotul acesteia secretarul primariei dl Ioan Calus,strigand in gura mare ca ii batem iara,sa stiti ca sunt martori ca dvs ati fost in localitate,nu mintiti,sunteti pocait,pastor al lor,fiti macar acum sincer,v-au vazut multi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5