Primăria Sânmihaiu de Câmpie își susține studenții!

prof. Ionuț Budăcan

Pornind de la ideea că o comunitate poate să faciliteze schimbări pentru individ, primarul Ioan Mate, la propunerea profesorului Dorin Dobra, a dat start unei inițiative inedite care să sprijine și să promoveze tinerii studenți. Astfel, cu susținerea unor oameni politici și antreprenori de succes, a creat un context în care actualii și viitori absolvenți să poată să intre în legătură directă cu realitatea de pe piața muncii și să beneficieze de îndrumare în viitoarea carieră.

Astăzi a fost debutul acestui demers. Au participat studenți din comună, primarul Ioan Mate, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud -  Camelia Tabără, deputatul  Daniel Suciu, directorul Școlii Gimnaziale Sânmihaiu de Câmpie  - prof. Ana Moldovan, cadrul universitar Dorin Dobra, alături de trei mari antreprenori: Marius Negrea, Alexandru Fărcas și Florin Rus.

Așa cum fiecare proiect începe cu identificarea nevoilor, astfel și temele de discuție au abordat acuta nevoie a comunelor de a-și promova valorile (Dorin Dobra – Comunele trebuie să fie atente la cei “merituoși”; Daniel Suciu – “din păcate am pierdut mândria de a avea copii excepționali”). O altă eternă piedică care stă în calea dezvoltării armonioase a absolvenților este dificultatea pe care aceștia o întâmpină atunci când, după terminarea studiilor încearcă să-și găsească un loc de muncă ( prof. Camelia Tabără: “mulți studenți stau cu diploma în mână și nu știu încotro să o apuce”).

Pentru a ameliora aceste aspecte, primarul care "prinde ideea” a pus la dispoziția studenților o pagină de facebook în care ideile și nelămuririle lor să ajungă mai repede la factorii de decizie.

 (Dir. Ana Moldovan – “comunitatea crește dacă valorifică la nivel maxim resursa umană”)

Primul pas în această inițiativă este sprijinit de o colaborare dintre dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea și deputatul Daniel Suciu, care au promis studenților o vizită la Parlamentul României cu toate cheltuielile plătite.

„Singuri, putem face atât de puțin; împreună, putem face atât de multe.” – Helen Keller

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5