Primăria Rodna, sancţionată pentru gestionare neconformă a deşeurilor De pe Valea Someşului, controalele se mută pe Valea Bârg

De pe Valea Someşului, controalele se mută pe Valea Bârgăului

Echipele mixte de control, formate din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului, au aplicat trei amenzi contravenţionale, în urma controlului derulat în localităţile de pe Valea Anieşului şi de pe cursul superior al Someşului Mare, tronsonul Ilva Mică – Rodna.

Acţiunea de verificare s-a derulat în 13 august, zi cu ghinion pentru autorităţile locale din Rodna, Primăria fiind sancţionată cu amendă de 3.000 lei, asta ca urmare a nerealizării unor măsuri de conformare stabilite anterior. În schimb, Primăria Maieru a fost sancţionată doar cu avertisment, în timp ce Primăria Sângeorz-Băi a fost notificată cu un program de măsuri ce trebuie îndeplinite până în 10 septembrie. Autorităţile locale din Sângeorz-Băi au avut, totuşi, inspiraţia de a-şi trimite subalternii la treabă.

În urma verificărilor, doi agenţi economici au fost invitaţi la sediul Gărzii de Mediu pentru a lua act de procesul-verbal prin care au fost sancţionaţi pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor lemnoase.

În ceea ce priveşte exploatarea de nisipuri şi pietrişuri pe Valea Anieşului, la acest control, specialiştii nu au constatat neconformităţi, asta ca urmare a unor controale anterioare. La finele lui iulie, SC Valea Secii Anieş, pentru neregulile sesizate, a primit o amendă în valoare de 25.000 lei din partea Direcţiei Apelor Someş-Tisa.

Subprefectul Radu Tămăşoi, cel care a solicitat controalele privind salubrizarea cursurilor de apă şi a localităţilor riverane, a anunţat că acţiunile de monitorizare ale celor trei instiutuţii vor continua săptămâna viitoare pe Valea Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5