Primăria Prundu Bârgăului dă startul evenimentelor dedicate Centenarului. Show aviatic, demonstraţii de luptă, paradă militară şi spectacol folcoric

Primăria Prundu Bârgăului dă startul evenimentelor dedicate Centenarului, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire, anunţă primarul Doru Crişan.  

Primul eveniment, “Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului” organizat de Primăria comunei Prundu Bârgăului, Ministerul Apărării Naționale, Divizia 4 Infanterie Gemina, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii în colaborare cu Primăriile Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului și Josenii Bârgăului, va avea loc pe 28 mai, în centrul comunei, lângă Monumentul Eroilor.

Evenimentul debutează cu o paradă militară, urmată de un show aviatic, demostraţii de luptă, expoziţie de tehnică militară și continuă cu un concert de fanfară şi spectacol de muzică populară.

Manifestările încep la ora 12.00, cu o paradă militară la care participă cu personal şi tehnică, unităţile Diviziei 4 Infanterie Gemina, ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud și ale Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Dacă vremea va permite, zona va fi survolată de MIG-urile şi de elicopterele militare ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, care vor oferi publicului un eveniment de excepţie, cu coborâri în rapel ale militarilor.

În incinta stadionului FC Heniu, din centrul comunei Prundu Bîrgăului, va fi amenajată o expoziţie cu tehnică militară şi tot aici, va avea loc un concert de fanfară susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Cluj - Napoca şi de Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa.

Programul include şi demonstraţii de luptă ale poliţiştilor din cadrul Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Spectacolul de muzică populară, care va avea loc după încheierea paradei militare și a demonstrațiilor, este susținut de Ansamblul Profesionist Dor Românesc, conducerea muzicală - Anghel Urs, coregrafia -  Adrian Pașcu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5