Primăria Năsăud a semnat, anul trecut, contracte de finanțare de 17 milioane euro! Ce proiecte se vor derula

 

Primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, anunță că anul trecut au fost semnate contracte de finanțare în valoare de 17 milioane euro, din fonduri europene.

“Anul 2023, chiar dacă a fost dificil din toate punctele de vedere, au fost semnate contracte de finanţare de 17 milioane euro, pentru Primăria oraşului Năsăud, plus alte proiecte care au fost depuse. Poate că sunt primari care ies de foarte multe ori, cu fiecare etapă a unui proiect. Eu spun doar atunci când a fost semnat un contract de finanţare”, a declarat edilul năsăudean.

 

Listă proiecte contracte de finanţare prin PNRR:

1.   Contractul de finantare nr. 19608/16.02.2023, aferent Cererii de finantare depuse in cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență - Componenta 5 - Valul Renovării, Apelul de proiecte de renovare energetică moderata a clădirilor rezidențiale, PNRR/2022/C5/1-A.3.2/1, aferent rundei a doua - Proiectul ,,Creșterea eficientei energetice a blocurilor de locuințe din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud - etapa II” - Subproiectul 1.

 2.   Contractul de finantare nr. 16989/09.02.2023, aferent Cererii de finantare depuse in cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență - Componenta 5 - Valul Renovării, Apelul de proiecte de renovare energetică moderata a clădirilor rezidențiale, PNRR/2022/C5/1-A.3.2/1, aferent rundei a doua – Proiectul ,,Creșterea eficientei energetice a blocurilor de locuințe din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud - etapa II” - Subproiectul 2. 

 3.   Contractul de finantare nr. 5620/17.01.2023, aferent Cererii de finantare depuse in cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență -Apelul de proiecte PNRR/2022/C5/B.2.2/1, Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice - Proiectul „Creșterea eficienței energetice a Liceului Economic Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”

 4.   Contractul de finantare nr. 20910/20.02.2023, aferent Cererii de finantare depuse in cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență- Apelul de proiecte PNRR/2022/C10 – Componenta C10 – Fondul local, I.1.2 asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - ITS/alte infrastructuri TIC, finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației - Proiectul “Dezvoltarea sistemului de management al traficului și informare în timp real al participanților la trafic în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”.

 5.    Contractul de finantare nr. C3I1B0122000116, aferent Cererii de finantare depuse in cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență- Apelul de proiecte 2022/C3/S/I.1.B - PNRR/2022/C3/S/I.1.B, COMPONENTA C3 – Managementul deșeurilor, Subinvestiția I.1.B-Construire de insule ecologice digitalizate, proiectul ,,Dotare/amplasare de insule ecologice digitalizate în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”.

 6.   Contractul de finantare nr.1978DOT/2023, aferent Cererii de finantare depuse pentru proiectul: „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe de pe teritoriul administrativ al orașului Năsăud”  și a cheltuielilor aferente acesteia în cadrul apelului de proiecte lansat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație.

Şi în exerciţiul financiar 2021-2027, primarul Dorin Vlaşin îşi propune să atragă fonduri europene importante pentru dezvoltarea oraşului. Nu mai puţin de şase proiecte au fost deja depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, care vizează investiţii în infrastructura educaţională, culturală, rutieră.

1.   Reamenajarea Pieței Unirii din orașul Năsăud

2.   Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Pieței Agroalimentare din orașul Năsăud

3.   Reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea Colegiului National “George Coșbuc” din orașul Năsăud

4.   Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea bibliotecii orășenești “Veronica Micle” din orașul Năsăud

5.   Coridoare de mobilitate urbană în orașul Năsăud, 6.   Regenerare urbană în cartierul de blocuri al orașului Năsăud, Etapa I

 Odată ce vor fi deschise alte apeluri, administraţia publică locală din Năsăud va depune proiectul de reabilitare, modernizare, dotare şi extindere a Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”. De asemenea, în perioada următoare, va fi depus primul proiect, care include zece blocuri, de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Năsăud. În etapa a III-a de reabilitare termică a blocurilor vor fi incluse, de fapt, toate imobilele de locuinţe colective care nu au primit finanţare din fonduri europene prin POR 2014-2020 şi PNRR.

  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5