Primăria Năsăud a depus un proiect de 2 milioane euro, pentru creşterea eficienţei energetice a Liceului Economic, prin fonduri norvegiene

         Primăria Năsăud a depus proiectul “Creșterea eficienței energetice a Liceului Economic, Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”. Potrivit primarului Mircea Romocea, proiectul are o valoare de aproximativ 2 milioane euro, adică 9 milioane lei şi este depus prin mecanismele financiare ale Spațiului Economic European  și Norvegia, 2014‐2021 “Program pentru energie în România”,  Apeluri de Propuneri de Proiecte Domeniu de interes: Energie regenerabilă “Programul pentru energie în România”.

Imobilul a fost dat în exploatare în anul 1969  și are o suprafață construită de 892 mp și o suprafață desfășurată de 2.598 mp, având regimul de înălțime tehnic P+E.

„Reabilitarea clădirii este necesară pentru a crea copiilor un mediu educațional care să le ofere confortul minim, siguranță şi să le permită desfășurarea unui proces instructiv -educativ eficient. Primăvara și toamna este frig în sălile de clasă, iar iarna consumul de energie termică este foarte ridicat. Confortul termic scăzut  afectează bună desfășurare a procesului educațional. De asemenea instalația de iluminat prezintă deficienţe, având în vedere că nu a fost modernizat niciodată”, se arată în documentaţia proiectului.

           Prin proiect se va urmări refacerea în totalitate a șarpantei, din lemn ignifugat, înlocuirea în totalitate a învelitorii, termoizolarea pereților exteriori cu vată bazaltică în grosime de 15 cm şi schimbarea în totalitate a tâmplăriei exterioare existente deoarece s-a constatat că este neconformă.

           La  parterul clădirii  se va schimba tâmplăria atât în interior cât și în exterior deoarece auditul energetic prevede izolarea termica a planșeului peste sol si subsol cu polistiren extrudat de 5 cm grosime. De asemenea, se are în vedere un sistem Building management care presupune monitorizarea și controlul sistemelor de climatizare încălzire și ventilație   iluminatul interior și exterior sistemul de alimentare cu energie electrică și apă, dar şi centrale temice.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5