Preşedintele Radu Moldovan: Varianta ocolitoare a Bistriţei, pe traseul Monariu - Budacu de Jos - Jelna-Livezile!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan anunţă că proiectul Autostrada Nordului, în care este inclusă şi varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa, a mai făcut un pas spre realizare. "Autostrada Nordului Baia Mare - Dej-Bistriţa, încă un pas înainte!

În acest proiect este inclusă și Centura Bistriței, care este tot mai aproape de realiuare. Am propus și am agreat varianta aleasă de cetățeni pentru decongestionarea traficului din municipiul Bistrița, prin realizarea Centurii Bistriței, pe traseul Monariu-Budacu de Jos - Jelna -Livezile.

Avem nevoie de Centura Bistriței ca de aer și facem tot ce ne stă în putință pentru ca acest proiect să se transforme în realitate", a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.

"Reamintim că acest drum de mare viteză va cuprinde și noua centură ocolitoare a municipiului Bistrița, aspect parafat în cadrul unei asocieri între Primăria Bistrița, CNAIR, Consiliul Județean, comunele Livezile și Budacu de Jos. Municipalitatea a semnat cu CNAIR încă din 2021 un acord de colaborare pentru varianta ocolitoare Bistrița, document adiționat ulterior pentru includerea UAT-urilor amintite.

Am precizat faptul că, în raport cu varianta de nord, unde terenul este accidentat și sunt multe proprietăți, sau cu varianta prin pădurea Codrișor, singura soluție fezabilă de culoar este pe direcția Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Livezile, din punctul de vedere al topografiei, al regimului de proprietate și al impactului redus asupra biodiversității", a transmis primarul Ioan Turc.

La întâlnire, alături de reprezentanţi ai firmei care realizează studiul de fezabilitate, au participat primarul municipiului Bistriţa-Ioan Turc, vicepreşedintele CJ - Ciprian Kecskes-Simionca, viceprimarul Sorin Hangan, administratorul public al judeţului - Florin Moldovan, administratorul public al municipiului Bistriţa - Florin Găurean, directorul executiv Ciprian Ceclan, directorii OCPI BN, APM BN, Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, primari, specialişti din cadrul Consiliului Judeţean.

 

Comentarii

18/05/23 18:29
Gânditor

Felicitări tuturor pentru pentru traseul foarte bun ales al Centuri Bistriței pe lângă Crainimăt Monariu Jelna Liveziele !

19/05/23 11:39
Bistritean

Domnul Moldovan, de ce nu prelungiti pe circa 3 Km drumul de la " aeroportul "din Unirea, cu iesire la Podul care duce la Dorolea...?! Foarte multa lume ar alege varianta pe la Podul Jelnii- fostul Poligon-aeroport... si direct la Livezile... lucru care ar descongestiona toate " dopurile " interminabile de pe aceasta ruta Bistrita-Valea Bargaului... Cat ar costa acesti Km de drum... ? Pana se va face aceasta " centura "... cu cei circa 3 km de drum s-ar rezolva problema . Ar fi o " strada " de ocolire ... utila municipiului si pentru toti cei care afluiesc dinspre Valea bargaului inspre Bistrita .

19/05/23 15:11
Remus

Bistrițeanule foarte bună idea ta sper să fie destul de deștepți să o pună în practică. Propunerea ta este bună și pentru că ar duce și la posibilitatea de a elibera o parte din traficul din Bistrița care merge la Sala Polivalentă din Cocoșu care acum se blochează la podul îngust și străzile înguste din Unirea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5