Preşedintele Radu Moldovan: Solicit Guvernului României implicare serioasă! Vă rugăm să nu vă mai jucați cu sănătatea oamenilor

Lupta cu pandemia de coronavirus trebuie să fie din toate părțile, indiferent de culoarea politică sau instituții. Trebuie să continuăm să fim uniţi pentru oameni. Tocmai de aceea, solicit Guvernului României implicare serioasă!

 Noi, autoritățile județene am venit cu sprijin, fapte, idei și soluții, dar nu putem să ducem această luptă doar noi, medicii, primarii și instituțiile subordonate Consiliului Județean.

Astfel, cerem de urgență Guvernului să respecte recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind testarea unui număr cât mai mare de oameni (simptomatici și asimptomatici) și să:
achiziționeze teste și kit-uri pentru Covid 19 și să comunice numărul de teste efectuate, nu doar pe cel al cazurilor confirmate. Realizarea deliberată de teste puține pentru a raporta cazuri puține este o abordare total inconștientă la adresa sănătății publice!

Vă rugăm să nu vă mai jucați cu sănătatea oamenilor.

 Așadar, solicităm Guvernului să își ia în serios atribuțiile, să nu mai piardă nici măcar o secundă și să achiziționeze câte teste sunt necesare, apoi să publice situația stocurilor, când și câte s-au achiziționat și câte s-au făcut.
Oamenii trebuie să știe, pentru a evita panica! Este un detaliu de natură psihologică, extrem de important în situațiile de criză. Situația se acutizează și nu mai putem să tăcem sub pretextul unității și liniștirii oamenilor. Unitatea noastră se bazează pe o implicare comună.

 Ați lăsat medicii, în prima linie, fără echipamente de protecție. Este ca și cum ai trimite soldații fără arme pe câmpul de luptă. Nu vă permitem să vă bateți joc de ei. Sunt eroii zilelor noastre!

Noi, pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița, am achiziționat echipamente de protecție, aparatură, lămpi germicide cu UV și deocamdată medicii noștri sunt protejați, dar dacă situația scapă de sub control, este firesc să avem nevoie și de sprijinul Guvernului.

 Poate că nu ar fi cazul să subliniez asta, dar aceasta este realitatea. În 12 ianuarie, când OMS anunța oficial riscul major al virusului, Guvernul era mai preocupat de  privatizarea sănătății, de anticipate și de modificare legislației electorale. Nu ați făcut achiziții de echipamente de protecție, nu ați luat atunci măsuri preventive pentru pregătirea sistemului medical în vederea unei foarte probabile pandemii de coronavirus.

Domnule Președinte Iohannis, domnule Prim-ministru Orban, decimarea personalului medical din cauza lipsei de echipamente înseamnă să lași populația fără sprijin în fața epidemiei.

În același timp, economia țării se prăbușește!
Toate statele responsabile au introdus deja măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, dar până în prezent, în România nu există nici măcar un singur act normativ pentru sprijinirea economiei naționale. Doar declarații de bune intenții.

Vă rugăm să treceți la fapte! Dacă nu se face nimic, în două luni dispar mii de mici afaceri și clasa de mijloc din România se va împuțina dramatic. Va fi o tragedie socială!

Nu solicităm Guvernului României nimic altceva, decât să ni se alăture. Doar ÎMPREUNĂ, uniţi pentru oameni, putem să ieșim cu bine din această situație.

Fapte nu vorbe. Unitate. Mâini curate. Responsabilitate! 

Comentarii

18/03/20 08:24
un cetatean

Domnule Moldovan, situatia actuala a tarii este complicata, dar cei care au vulnerabilizat economia si echilibrul tarii sunteti voi cei care ati guvernat iresponsabil. Va pasa de cetatenii atat cat v-a pasat cand ati creat categorii speciale de pensionari platiti din bugetul de stat cu sume regesti. Ati golit fondul de rezerva, ati sicanat noua guvernare (doar de amorul ambitiilor politice).De doi ani marii economisti ai lumii vorbeau de iminenta unei crize economice, dar I-ati ignorat.Interesant cum criticati guvernul ca nu tine seama de recomandarile primite in aceasta perioada.
Domnule Moldovan, pentru orice achizitie este nevoie de bani, pe care I-ati cheltuit aiurea.Este foarte greu pentru noi fiecare, iar ce va fi este o mare necunoscuta.
Poate a sosit timpul sa va opriti toti politrucii din a mai da sfaturi, si sa puneti mana sa munciti cu ce aveti, exact cum procedeaza oamenii responsabili.
Daca va pasa de noi, cei neafiliati politic, dar platitori de taxe, si umiliti mereu de politruci, munciti in liniste.Amintiti-va ce ati facut cand ati guvernat.

19/03/20 09:23
Gavrilă N. Moldovan

Domnule „un cetățean”,sub acoperire,aveți mare dreptate în logosul dumneavoastră. Gargară politică la împricinatul,până într - o zi... Ciuma roșie este vax față de „războiul” biologic actual și ce urmează economic. Să fim optimiști. Dar rămâne valabilă sintagma „ în caz de foamete cei grași vor slăbi, iar cei slabi vor muri”. Să auzim de bine. Sau parafrazând o lichea de la un post tv, „cu toată dragostea...”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5