Președintele Radu Moldovan și președintele Andreas Siebert (Kassel, Germania) au plantat un arbore în curtea muzeului, simbol al prieteniei și al păcii în Europa

 Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, și președintele Consiliului Județean Kassel, Andreas Siebert, au plantat un arbore de lalea, simbol al prieteniei și bunei cooperări între județul Bistrița-Năsăud și județul Kassel, Republica Federală Germania, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

“Împreună cu colegii mei, ne-am gândit ca într-un anumit fel să marcăm atât împlinirea a 18 ani de relație între județul Bistrița-Năsăud și județul Kassel, cât și prezența, pentru prima dată, a domnului președinte Andreas Siebert în județul nostru. Relațiile județului Bistrița-Năsăud cu Germania sunt unele vechi în istorie, eu am găsit în 2012, când am venit la Consiliul Județean, trei parteneriate –  Kassel, Harz și Kyffhäuser -  fost stabilită o nouă relație cu Mecklenburgische-Seenplatte, parteneriate care au adus plus valoare atât administrației județului cât și partenerilor din Germania. Relațiile au fost înghețate aproape 3 ani din cauza pandemiei, încet-încet ele vor fi repuse pe tapet, vor fi readuse într-un stadiu al normalității. Au fost mai multe schimburi între elevi, artiști, sportivi și vom începe să reînnodăm parteneriatele. Vom stabili proiectele pentru perioada următoare, scopul lor nu este întâlnirea celor doi președinți, ci ducerea lor spre societatea civilă, astfel ca elevi, tineri, artiști, sportivi, oameni de afaceri să poată beneficia de sprijinul celor două administrații”, a declarat președintele Emil Radu Moldovan.

Președintele Andreas Siebert a adăugat că a venit cu foarte mare drag la Bistrița, subliniind rolul acestor întâlniri ca premise ale unor contacte ale unor entități din zona societății civile. “Consider că este minunat să plantăm un copac, este un simbol al prieteniei noastre, dar ar trebui să simbolizeze, în aceste vremuri, pacea din Europa, pentru că acesta este lucrul pe care noi ni-l dorim cel mai mult. M-aș bucura să pot să sprijin acest parteneriat. Primul contact dintre noi este unul de succes”, a spus președintele Andreas Siebert.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5