Președintele Radu Moldovan: S-a dat start construirii Sălii Polivalente din Unirea!

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, anunță începerea lucrărilor de construire a Sălii Polivalente de la Unirea.

„S-a dat start construirii Sălii Polivalente din Unirea, proiectul care va dezvolta sportul bistrițean, oferind locul propice pentru performanță!

Vom avea un centru al sportului județean, cu  o Sală Polivalentă de 7.350 mp; 2.675 locuri în Sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri); pentru concerte: 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren);
475 locuri de parcare auto și 10 locuri de parcare autocare; suprafața întregului complex va fi de 30.166 mp (3 hectare). Investind în sport, susținem viitorii campioni!”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         La semnarea contractului de finanţare, în toamna anului trecut,  preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că, pe lângă Sala Polivalentă, care va avea toate dotările, va fi un  teren exterior cu suprafaţă sintetică pentru minifotbal, handbal şi alte sporturi, un alt teren de tenis de câmp, o pistă de alergare de 100 m. De asemenea, va fi amenajat un hotel, o sală de antrenament plus sala de joc.

„Valoarea contractului este de 96 milioane lei, aproximativ 20 milioane euro, sursa de finanţare este Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Titular al proiectului este Compania Naţională de Investiţii. Termenul de execuţie este de 20 de luni, În paralel, vom construi aproximativ 500 locuri de parcare, o investiţie a Consiliului Judeţean”, a mai spus Radu Moldovan.

Contractul de finanţare a fost semnat de către directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii  şi reprezentanţii asocierii de fime - Frasinul, Erbaşu, Dico şi Ţigănaş. 

*** 

"În martie anul trecut, la nici o lună după preluarea mandatului de ministru, aveam primele discuții cu Radu Moldovan despre proiectul Sălii Polivalente din Bistrița. Deja în mai am aprobat investiția, iar în octombrie semnăm contractul de execuție. Deși unii spuneau că sunt doar niște desene, azi se lucrează la ceea ce va fi una dintre cele mai frumoase săli din țară. Până la urmă, asta contează mereu, ceea ce se construiește, nu vorbele", a transmis deputatul Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării şi vicepremier al României. 

 

Comentarii

10/06/20 11:30
Vizitator

In mintea PSD-istilor aflati vremelnic la butoane in Bistrita e o mare nebuloasa. Deoarece nu au nimic in cap, acesti trepădusi vorbesc de construirea celui mai important complex sportiv al Bistritei pe pasunea din Unirea, incluzand aici o sală polivalentă de peste 2.600 de locuri, precum si o serie de terenuri de sport (minifotbal, baschet, tenis), pistă de atletism, locuri de parcare. In fond, e vorba de doua lucruri diferite. Una e amenajarea de terenuri pentru practicarea diferitelor ramuri sportive si alta e sala polivalentă pentru spectacole si evenimente sportive. De aceea, complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si să fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj. Ba mai mult chiar sala polivalentă, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Sala polivalentă care impreună cu terenurile aferente se intinde pe circa 3 hectare, trebuia să fie construită in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar si pe jos. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava. Unde nu-i cap, vai de bietul oras Bistrita.

10/06/20 15:17
Remus

După cele 3 mandate de administratie catastrofală a primarului Ovidiu Cretu, orasul Bistrita s-a ales cu o tâmpenie de proiect numita pompos si neromâneste “Wonderland” la care au pus botul si alti neisprăviti din administratia locală. Acest proiect fără perspectivă situat pe pasunea din Unirea la poalele dealului “Cocos”, a înghitit deja peste 5 milioane de euro din imprumuturi bancare, pe o pârtie de ski nefunctională si unde se aruncă în continuare cu alti bani din bugetul local, pe tot felul de lucruri inutile construite de-a valma fără nici o logică. Astfel, înafară de acea pârtie falimentară din start, aici se mai află un aerodrom privat și acum s-au alocat 3 milioanede lei din bugetul local reprezentând abia 10% din banii necesri construcției unui parc acvatic, (aqualand). Acum, în acest amalgam se incepe si constructia unei săli polivalente unde se vor organiza concerte acompaniate de zgomotul produs de pe aerodrom. Cu o asemenea conceptie urbanistică orasul Bistrita se apropie de statutul unui sat unde, de obicei, lângă Căminul Cultural se află si terenul de sport pe care pasc gâstele.
Asa ca in prezent "Bistrita europeană" este un oras prea mic ca sa fie mare si prea mare ca sa fie mic. Administratia Cretu nu a făcut nimic in cei 12 ani ca orasul Bistrita să iasă din zona oraselor mici și sa-și contureze un statut de oras mare.
Rolul viitorului primar este sa scoata orasul din acest punct mort, ceea ce nu e deloc simplu dar nici imposibil. Cu conditia să fie un "NEPESEDIST".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5