Preşedintele Radu Moldovan, la Ilva Mare: Memorie eternă tuturor eroilor care și-au dat viața pentru ca națiunea română să rămână puternică și demnă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a fost prezent joi, la Ilva Mare, unde a sfinţit troiţa ridicată în cinstea eroilor din cele două războaie mondiale.

         „Spuneți generațiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de luptă pentru întregirea neamului și păstrarea credinței. Cinstirea eroilor vine din respect, iar glasul neamului cere să ne aplecăm fruntea în fața celor care au dus greul războaielor și și-au asumat misiunea de a salva națiunea de la dezastre.

În semn de prețuire, la Ilva Mare s-a ridicat un nou Monument al eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial, în locul troiței ce își pierduse puterea de a arăta respectul către strămoșii noștri.

Pentru unii este doar un monument, o bucată de piatră sculptată, dar ecoul lui ne îndeamnă la unitate, ne duce pașii pe căile păcii și înțelegerii.

Felicitări domnule primar Alexandru Anca, pentru faptul că v-ați îngrijit și de acest aspect, iar acum troița din lemn este înlocuită cu un frumos monument care stă de strajă, pentru a ne aminti că războaiele paralizează speranțele și distrug viitorul.

Memorie eternă tuturor eroilor care și-au dat viața pentru ca națiunea română să rămână puternică și demnă!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5