Preşedintele Radu Moldovan: La Centrul de Radioterapie vom avea şi un Centru de practică şi perfecţionare pentru fizicieni

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că într-un parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, dar şi cu Universitatea „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, prin Facultatea de Fizică, în cadrul Centrului de Radioterapie se are în vedere crearea unui Centru de pregătire, practică şi perfecţionare pentru fizicienii care vor lucra în astfel de centre.

„Vreau să aduc mulţumirile de rigoare Consiliului Local al municipiului Bistriţa şi primarului care au venit parteneri cu noi în acest proiect. Pe lângă partea fizică a Centrului de Radioterapie, unde vor fi trataţi bolnavii, la etajul superior va fi şi o zonă de învăţământ care va fi dezvoltată, sper eu, în parteneriat de cele două universităţi, lucru care e cam unic în toată zona Transilvaniei", a explicat preşedintele Moldovan.

Potrivit acestuia, proiectul tehnic al viitorului Centru de Radioterapie este aproape finalizat. Spitalul Judeţean de Urgenţă va gestiona acest proiect, în urma acordului semnat între Consiliul Judeţean, Primăria Bistriţa şi unitatea spitalicească. Pentru această investiţie va fi lansată procedura de licitaţie, iar din primăvara lui 2019 ar putea debuta construcţia acestui Centru de Radioterapie, „un proiect important pentru judeţul nostru".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5