Președintele Radu Moldovan: Finanțare de 7,8 milioane de euro, din fonduri europene, pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Județean

Demersurile Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din ultimele luni, pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgență Bistrița cu echipamente și aparatură medicală, prin fonduri europene, au intrat în linie dreaptă, anunță președintele Emil Radu Moldovan. Contractul de finanțare de 7.835.278 € (38.174.261 lei) a fost semnat de Ministerul Fondurilor Europene, prin ministrul Marcel Boloș.

"Pe lângă o serie de echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID -19, Spitalului Judeţean de Urgență Bistrița va fi dotat cu aparatură ultraperformată, printre care:•o platformă electrochirurgicală de înaltă performanță, aparat de anestezie de ultimă generație, cu monitor pentru funcțiile vitale, ecograf intraoperator, încă un Computer Tomograf și un aparat Real-Time PCR. Este cea mai bună veste, o gură de aer pentru sistemul medical județean, o șansă pentru pacienții spitalului nostru, să aibă parte de îngrijire și tratament la cel mai înalt nivel. Mulțumesc Marcel Boloș, pentru profesionalism, tuturor colegilor mei, alături de care am muncit la acest proiect pentru oameni, lui Gabriel Lazany și echipei sale în care am mare încredere. Cu sănătatea nu-i de joacă, nu e loc de lupte politice, doar de fapte, responsabilitate și rezultate. Continuăm!", este mesajul transmis de președintele Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5