Preşedintele Radu Moldovan: De la Bistrița-Budacu de Jos-Buduș-Șieu, pe asfalt nou din vară!

Bistrița-Budacu de Jos-Buduș-Șieu, pe asfalt nou din vară, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Acesta a verificat lucrările pe tronsonul de 20 km și s-aarătat bucuros că lucrările evoluează într-un ritm foarte bun.

"Pe această cale le mulțumesc cetățenilor din această zonă pentru că respectă interdicția de circulație pe acest tronson de drum și astfel, putem să terminam lucrările de modernizare într-un timp record! Continuăm munca, dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud și proiectele importante pentru oameni!", a transmis preşedintele Moldovan.

*** 

Lucrările la proiectele de investiţii continuă, la Budacu de Jos

Proiectele de investiţii continuă pe raza comunei Budacu de Jos, fie că este vorba de cele derulate de administraţia publică locală, fie de cele ale Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În primul rând este vorba despre „Construire rețea canalizare și stație de epurare în comuna Budacu de Jos”, ”, cu o valoare estimată de 11.270.122 lei (fără TVA), finanţat în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

             “Prin acest proiect vor fi realizate capacităţi fizice extreme de importante pentru infrastructura de apă şi apă uzată din comuna noastră. Este vorba despre 22.802 metri liniari de conductă de canalizare;  8.015 metri conductă de refulare; 471 cămine de vizitare din beton, cu diametrul DN800; 16 staţii de pompare. De asemenea, va fi realizată o  staţie de epurare 2.500 LE. Tot prin proiect, se vor face 7.718 metri liniari de conductă alimentare cu apă, 33 bucăţi de cămine de vane şi 47 hidranţi supraterani”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.  

*** 

O altă investiţie majoră care îşi continuă parcursul în aceste zile o reprezintă construcţia dispensarului medical. Noul imobil cu destinaţie medicală este edificat în localitatea Budacu de Jos, în proximitatea şcolii.

Valoarea totală a investiţiei este de 1,343 milioane lei, din care finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă 1,153 milioane lei. Clădirea are un regim de înălţime P + M parţial, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 353 mp.

„Ne propunem să finalizăm acest proiect, în acest an. Suntem destul de avansaţi cu construcţia, aţi văzut că se lucrează. Sunt două proiecte finanţate de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării. Toată lumea este interesată să lucreze, pentru a-şi putea încasa banii”, ne-a precizat primarul Florin Sandu Simionca.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5