Preşedintele Radu Moldovan către MAI: Laboratoarele DSVSA au aparatura pentru coronavirus. E nevoie de kit-uri!

Stimate domnule Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne și Președintele Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Suntem în mijlocul Scenariului 3, România va intra în stare de urgenţă, județe întregi așteaptă rezultatele prelevării probelor coronavirusului și oamenii sunt puși în pericol, dar în acest moment se face Real Time PCR doar  în câteva județe.
Acest lucru, cu toate că majoritatea județelor, prin structurile sanitar-veterinare teritoriale dispun de această aparatură, având nevoie doar de KIT-ul de lucru pentru Covid 19..

 Mai exact, Real Time PCR-ul este disponibil în majoritatea Laboratorelor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, organizate ca servicii în cadrul Direcțiilor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor la nivelul fiecarui județ. Acolo sunt specialiști medici veterinari care deja au folosit aparatura, cunosc procedurile și așteaptă doar să ajute în această pandemie.

Așadar, am rugămintea să luați această măsură și să o integrați în Planul de Măsuri al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin dispunerea de urgență a folosirii acestei aparaturi și reducerea timpilor de diagnosticare, pentru că, în această perioadă, fiecare moment este prețios.

S-a pierdut deja prea mult timp și oamenii au nevoie de măsuri ferme. De exemplu, din județul Bistrița-Năsăud am trimis 92 de probe la Cluj și de 3 zile nu am primt niciun rezultat!
 

 Este inadmisibil ca Laboratoarele din cadrul DSVSA să dispună de Real Time PCR și oamenii să aștepte zile-ntregi după rezultat!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5