Centenar aniversat într-un mediu mai curat

Preşecolarii şi elevii din Bistriţa se întrec în colectarea selectivă a DEEE-urilor

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa - Năsăud lansează în data de 24 noiembrie proiectul educaţional „Centenar aniversat într-un mediu mai curat!”, care va fi  realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec – reprezentant local Î.I. Mina Nedelea.

Se doreşte a fi o continuare a proiectelor “Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!” și Dă electrice la reciclat pentru un Pământ curat!” , desfăşurat pe parcursul a 3 ediţii consecutive,  în perioada 2014-2017 şi care au avut un real succes în rândul şcolilor din mediul urban şi rural.

„Proiectul se va desfăşura pe raza municipiului Bistriţa (inclusiv localitățile componente GhindaSărataSigmirSlătinițaUnirea și Viișoara), în toate unitățile școlare pe   toate nivelurile de învăţământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal și va avea ca scop promovarea beneficiilor colectării selective a bateriilor uzate, a echipamentelor electrice și electronice (DEEE), a corpurilor de iluminat, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de mediu din acest domeniu. Pentru cele trei categorii de deşeuri ce urmează a fi colectate, se vor monta kituri în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în proiect”, precizează Sever Roman, director executiv al APM Bistriţa-Năsăud.

Potrivit acestuia, această ediție a proiectului se înscrie în lista acțiunilor ce se vor desfășura în cadrul Programului Național de aniversare a Centenarului Romaniei – 2018. Calendarul de activităţi presupune o perioadă de desfăşurare a proiectului începând cu data de 24 noiembrie 2017 - până în 5 iunie 2018, cu realizarea unor etape intermediare pentru activităţi de înscriere (24 noiembrie – 4 decembrie 2017), evaluare cantitativă intermediară a deşeurilor colectate (19 ianuarie - 22 ianuarie 2018), precum şi activităţi educative, practice şi de creaţie, pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor, a corpurilor de iluminat și a DEEE.

 „La finalul proiectului vor fi premiate cantitatea cea mai mare de deşeuri colectate şi cea mai activă şi responsabilă unitate de învăţământ înscrisă în proiect, eveniment ce va avea loc în data de 5 iunie 2018.

Elevii înscrişi în proiect vor primi Certificate de participare, iar cadrele didactice coordonatoare vor primi Diplome de participare şi de voluntar.

 Regulamentul oficial al proiectului, va fi postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa Năsăud www.apmbn.anpm.ro secţiunea proiecte și cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud www.isjbn.ro”, menţionează dorectorul executiv al APM BN, Sever Roman.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5