Premieră medicală, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: prima operație pe creier cu trezire intraoperatorie. Felicitări medicilor Andrei Farcaș-Rotariu, Anca Moldovan, Horațiu Chițac, Adina Timbuș

Premieră medicală, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, odată cu realizarea primei operații pe creier cu trezire intraoperatorie [Awake Brain Surgery].
Felicitări echipei medicale, care a extirpat tumora de pe creierul pacientei, redând-i șansa la o viață normală, respectiv:
• Dr. Andrei Farcaș-Rotariu, Neurochirurgie
• Dr. Anca Moldovan, ATI (anestezist)
• Dr. Horațiu Chițac, Neurochirurgie
• Dr. Adina Timbuș, Neurologie.
Oana STAISNAR - as. med. instrumentar
Denisa BUHAI - as. med. ATI
Aura MARCU - as. med. ATI
"Minuni fac acești oameni și ne determină pe noi să continuăm investițiile masive în sănătate. Mă-nclin în fața voastră! Multă sănătate doamnei, care și ea a avut încredere în voi " declară Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean.
La rândul lui, managerul Gabriel Lazany, spune: " O echipă medicală de excepție a realizat o nouă premieră medicală - prima operație pe creier cu trezire intraoperatorie (Awake Brain Surgery) pentru extirparea unei tumori, la o pacientă diagnosticată cu formațiune tumorală cerebrală, fronto-parietală, parasagitală, stânga. Trezirea intraoperator a pacientului se face pentru a monitoriza în timp real funcțiile motorii deservite de zona în care are loc operația. Pacienta este în stare foarte bună, urmând a fi externată".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5