Pregătirea ghiozdanului pentru şcoală

Aglomeraţie mare, pe ultima sută de metri, în librăriile şi supermarketurile din Bistriţa. Şcolarii, prin intermediul părinţilor, se pregătesc pentru a relua „lupta” cu cartea. Creioane, pixuri, stilouri, pensule de desen, rigle, radiere, caiete, blocuri de desen, ghiozdane şi uniforme sunt trecute pe lista de cumpărături ale mămicilor. Când se apucă de bifat produsele cumpărate, părinţii se îngrozesc de golul lăsat în buzunare de piaţa românească unde, în loc să avem promoţii la început de an şcolar pentru rechizite, în luna septembrie preţul saltă în fiecare an. Făcând un calcul minim, aflăm că pentru un copil, un părinte trebuie să scoată din buzunar în jur de 200 lei pentru începutul anului şcolar. Ghiozdanele costă între 10 şi 50 lei în funcţie de calitate şi pretenţii.

O radieră între 0,5 şi 10 lei, iarăşi în funcţie de firmă; plastelina între 2 şi 10 lei, pixurile între 0,5 şi 10 lei; penarele între 11- 50 lei, în funcţie de „echipare”; caietele între 0,5 şi 3 lei. Mulţi părinţi preferă să viziteze standurile depozitelor mari din Bistriţa sau ale magazinelor 38+, unde preţurile pot ajunge uneori la jumătatea valorii din magazine. Ghiozdanului complet utilat îi mai trebuie şi o uniformă pentru ca elevul să aibă ţinuta corespunzătoare. Fie că sunt de un anumit model, corespunzător şcolii, sau sunt universale, părinţii, în funcţie de calitate, scot din buzunar între 80 şi 150 lei. Dacă, pentru familiile care au un singur copil, de voie de nevoie, banii pentru rechizite se găsesc, mai greu este acolo unde se pregătesc pentru şcoală mai mulţi copii. Ne întrebăm ce se întâmplă în casele unde sunt patru sau chiar mai mulţi şcolari?

După ce elevii vor avea cele necesare începerii noului an şcolar, nu rămâne decât să aştepte ca pe 15 septembrie clopoţelul să sune din nou.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5