Prefectul Stelian Dolha va monitoriza ancheta în cazul decesului bărbatului de 77 ani, din Ilva Mică, confirmat cu Covid-19

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a luat la cunoștință cu îngrijorare de situația de la Spitalul Judeţean, unde a fost internat pacientul decedat, confirmat pozitiv cu coronavirus.
În urma discuției avute cu managerul spitalului, Gabriel Lazany, prefectul a luat decizia de a urmări îndeaproape desfășurarea anchetei interne, precum și cea epidemiologică.

De asemenea, au fost informate, imediat, autoritățile locale din comuna de proveniență a cetățeanului infectat, pentru a se lua de urgență măsura izolării tuturor celor care au intrat în contact cu acesta. Prefectul a fost asigurat de către conducerea Spitalului că întreg personalul medical din secția unde a fost tratat pacientul va fi testat pentru Covid-19 și că aceasta va fi dezinfectată. A mai fost asigurat că se vor respecta protocoalele medicale pentru asemenea situații și în cazul pacienților.

Prefectul județului, Stelian Dolha, transmite condoleanțe familiei și își exprimă speranța că nu vor exista consecințe care să pună în pericol siguranța altor pacienți.

*** 

Deces 87

Bărbat, 77 ani din jud. Bistrița Năsăud. Internat din 22.03.2020 în SJU Bistrița - Secția Boli Interne, cu diagnosticul: BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativa, Cardiopatie Ischemica Cronica, Fibrilatie atriala cu alura rapida, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstitial, Pleurezie mica inchisa dreapta, Hipertrofie de prostata, Insuficienta Renala std.III.

Recoltare probe biologice pentru COVID -19 în 24.03.2020. Externat în 30.03.2020 înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19 (pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului). Confirmat cu COVID -19 în 31.03.2020, proba lucrata în Laboratorul IRO Cluj. Decedat acasă în 31.03.2020. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5