Prefectul Stelian Dolha, în teren alături de echipele mixte, pentru a verifica acțiunile de curățenie

Sunt verificate acțiunile de ecologizare din județ – prefectul Stelian Dolha, în teren alături de echipele mixte

După ce reprezentanții Instituției Prefectului, împreună cu Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului și Sistemul de Gospodărire a Apei, au efectuat mai multe misiuni de constatare în teren în întreg județul pentru a identifica zonele puternic afectate de depozitările ilegale de deșeuri, au fost sesizate autoritățile locale pentru luarea de măsuri în vederea igienizării și stopării fenomenului poluant.

Astfel, prefectul Stelian Dolha a coordonat o echipă mixtă de verificare a situației în teren pe Valea Someșului, iar subprefectul Decsei Atilla a coordonat o echipă de verificare pe Valea Șieului.
Campaniile derulate de primăriile de pe Valea Someșului (Sângeorz-Băi, Maieru, Rodna și Șanț) au dat primele rezultate, astfel că majoritatea deșeurilor au fost adunate, urmând să fie ecologizate și zonele rămase.

Prefectul Stelian Dolha declară: „Este remarcabilă implicarea autorităților locale, sunt zone în care se face curățenie, însă în Rodna și Maieru mai sunt câteva probleme, la nivel de persoane fizice, cu depozite de rumeguș, cu toalete construite aproape de Someș. S-a scurs timpul pe care l-am alocat pentru revenirea la o stare bună. Dacă sunt mulțumit de evoluția de până acum, mai avem de lucru cu persoanele fizice care, se pare, nu au înțeles mesajul. Este în sarcina primăriilor să își facă curat în ogradă. În primul rând, trebuie să facem curățenie, iar apoi avem sarcina de a o menține.

Salut parteneriatul dintre primăriile din această zonă și campania video realizată! Trebuie să conștientizăm că județul nostru nu va fi niciodată un județ turistic atâta timp cât vom fi îngropați în gunoaie.

Acțiunile de verificare vor fi executate lunar, pentru a ne asigura că se menține curățenie, iar vizitele vor fi neanunțate.”

Subprefectul Decsei Atilla a coordonat echipa de verificare de pe Valea Șieului, unde lucrurile nu stau la fel de bine. Constatările din teren relevă faptul că aici mai este mult de lucru. Se observă niște rezultate relative ale unei campanii de ecologizare în zonă, însă fie au fost făcute superficial, fie nu au fost întreținute. „Se pare că nu toate unitățile administrativ-teritoriale s-au mobilizat. Va trebui să vedem punctual care sunt zonele afectate și care sunt măsurile pe care le vom lua. Sancțiunile sunt în continuare soluția pentru adoptarea unui comportament civilizat.”, este de părere prefectul Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5