Prefectul Stelian Dolha: Peste 10% din populaţia judeţului a primit cel puţin o doză de vaccin

              Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a anunţat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că mai bine de 10% din populaţia judeţului a primit o doză de vaccin anti-CoVid, iar 3% a fost vaccinată cu ambele doze, raportat la o populație de 327.000 persoane. Potrivit acestuia, în Bistriţa-Năsăud au fost aduse 36.638 doze de vaccin, fiind administrate 33.729 doze. Nu mai puţin de 10.289 persoane au fost deja la rapel, alte 23.440 persoane fiind vaccinate cu prima doză.

          „Cred că astăzi avem vaccinată ceva mai bine de 10% din populaţia judeţului Bistriţa-Năsăud. În comparaţie cu începuturile vaccinării, astăzi lucrurile merg bine. Am început timid, cu 3-4 fluxuri şi am ajuns astăzi la 13 fluxuri, plus cele două de la Ministerul Afacerilor Interne şi de la Ministerul Apărării Naţionale. Sunt practic 15 fluxuri în Bistriţa-Năsăud (...). Sunt cifre încurajatoare, lumea îşi doreşte să se vaccineze. Spun răspicat că e singura soluţie ca să scăpăm din această pandemie. Mi-aş dori să ajungem ca Israel, ca 50% din populaţia judeţului, a ţării, să fie vaccinată şi atunci vorbim de o imunizare, de o siguranţă. Cred că o să se întâmple în toamnă, ca să avem 10 milioane de vaccinări administrate”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

În context, dr. Anca Andriţoiu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, a precizat că în judeţul nostru sunt zece centre cu 13 fluxuri, predominante fiind centrele care vaccinează cu Pfizer. În Bistriţa, centre de vaccinare Pfizer sunt la Spitalul Judeţean (două fluxuri), la Ambulatoriu (două fluxuri), la Murivisan (un flux), la Prundu Bârgăului şi la Năsăud (două fluxuri). Cu Moderna se vaccinează la Maieru, Beclean şi Teaca, iar cu Astra Zeneca, la Beclean şi la Bistriţa (la SVSU).

          Din categoria I – personalul medical şi persoane din centrele de bătrâni – au fost vaccinate 2843 persoane (2408 având rapel). Cu echipa mobilă, au fost vaccinate 471 persoane din centre rezidenţiale (334 rapel), 572 cadre didactice (295 au rapel), 332 persoane nedeplasabile  şi 16 persoane fără adăpost.

          Dr. Anca Andriţoiu a menţionat că, în prezent, DSP BN a demarat discuţii cu medicii de familie pentru a vedea disponibilitatea acestora în eventualitatea extinderii campaniei de vaccinare.

          Altfel, la nivelul judeţului, de la începutul campaniei de vaccinare – 31 decembrie 2020 – au fost „aruncate” sub 20 de doze de vaccin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5