Prefectul Stelian Dolha: La mulți ani, Europa! La mulți ani, Uniunea Europeană!

“În urmă cu 71 de ani, Europa încă se lupta cu fantomele celor două războaie mondiale, iar un alt conflict pe continent era un scenariu înspăimântător, dar posibil. A fost momentul în care un om politic vizionar, Robert Schuman a propus un plan care sa facă războiul nu doar improbabil, ci imposibil în Europa. E vorba de o uniune economică, o Europă organizată și activă, o uniune legată prin interese comune care marchează simbolic Ziua Europei și Ziua Uniunii Europene. O zi pe care fiecare european o celebrează drept o sărbătoare a păcii, a unității și a solidarității pe continent.
Iar ultimul război, de data asta cel dus cu un inamic invizibil, pandemia CoVid-19, ne-a arătat mai mult decât niciodată cât de puternică este solidaritatea Uniunii Europene și cât de prețioasă este apartenența la această uniune.
Așadar, avem toate motivele să sărbătorim apartenența la Uniunea Europeană, această uniune a binelui si a solidarității, opusă războiului și haosului, așa cum au gândit-o întemeietorii săi. Și să spunem din tot sufletul:
La mulți ani, Europa! La mulți ani, Uniunea Europeană!” - este mesajul transmis de prefectul Stelian Dolha cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei, prilej cu care a fost organizată o fost organizat un ceremonial militar-religios. La ceremonie au luat parte si subprefecții Décsei Atilla și Lorand Toth.
Evenimentul solemn a avut loc în această dimineață la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, începând cu ora 9.00.
Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea normelor impuse prin legislația referitoare la starea de alertă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5